L’EFICÀCIA VE DES DEL DARRERE

Frenkie + Riqui Puig = gols

  • És un altre De Jong. No s’assembla ni al de l’Ajax. És més vertical i més golejador

  • Koeman ha trobat amb el 4-3-3 la clau tàctica per estabilitzar l’equip

  • Riqui Puig aprofita cada segon per fer entendre al tècnic que es va equivocar

Frenkie + Riqui Puig = gols
3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

On no arriben els davanters apareixen els interiors. Si no hi és Messi, toca al nou De Jong sortir a l’àrea disfressat de golejador. És una petició directa de Koeman. «Volem que trepitgin l’àrea, necessitem crear més i Frenkie està apujant la seva qualitat i ara augmentant la seva efectivitat», va admetre el tècnic, feliç per encadenar a Elx la cinquena victòria consecutiva fora del Camp Nou, tota una gesta.

«Riqui ha tingut poc temps, però ha entrat bé, marcant el gol que ha sigut decisiu»

Koeman, tècnic del Barça

No només era feliç per De Jong. «Riqui ha tingut poc temps, però ha entrat bé, marcant el gol que ha sigut decisiu», va afegir després Koeman, orgullós que els seus interiors siguin paios amb paraula. En el cas de Frenkie perquè se sent, ara sí, l’amo de la sala de màquines, disfrutant d’una posició que mai havia tingut en la seva carrera.

La rebel·lió de Riqui

I tranquil perquè Riqui Puig parla al camp, tot i que sigui només en els escassos segons que li concedeix. «És surrealista que el meu primer gol amb el Barça hagi sigut amb el cap», va admetre el jove del planter, entossudit a rebel·lar-se contra l’opinió inicial de l’entrenador.

A l’estiu, Koeman li va obrir la porta del Camp Nou. Però ell va decidir quedar-se. «Ha saltat molt bé en aquest gol decisiu», va remarcar el tècnic sobre aquest vol del lleuger centrecampista, que es va imposar amb un excel·lent salt per esquivar la sorpresa defensa de l’Elx, donant el veritable valor a la prèvia conducció, meravellosa conducció, de Frenkie.

«El meu últim gol de cap va ser amb el Cadet A. És surrealista que el meu primer gol amb el primer equip hagi sigut de cap»

Riqui Puig, jugador del Barça

Un gol, el de Riqui, que el va retornar, en realitat, a la seva infància culer. «El meu últim gol de cap va ser en el Cadet A», va reconèixer el futbolista. «Està sent un any difícil, bastant difícil per a mi. No estic acostumat a jugar tan poc perquè ho jugava tot amb el B», va afirmar.

«Soc molt fort de ment»

«Soc molt fort de ment»De Jong somriu i Riqui Puig es diverteix transformant cada minut en un tresor. «Com em diu el meu pare, això em fa ser més fort com a jugador. Estem fent molts passos cap endavant», va afirmar incloent el plural de l’equip quan també estava parlant d’ell mateix.

«Estic sent molt fort de ment, molt fort», va afegir el centrecampista, que va celebrar el gol com si no hi hagués demà. Per a ell no n’hi ha, necessitat com està de canviar l’opinió de Koeman, el tècnic que ahir, per exemple, el va col·locar per davant de Pjanic. Eren, o això semblava, els minuts de les escombraries. Riqui els va convertir, no obstant, en or pur.

Notícies relacionades

 «Clar que m’agrada», va respondre el tècnic quan li van preguntar per aquesta actitud rebel de Riqui, que es nega a claudicar després del seu inicial paper marginal a l’equip. «Així ha de ser amb tots els jugadors. Fins i tot quan no tenen partits. Després, quan l’entrenador et dona minuts pots demostrar que tens futur a l’equip. Això no és cap problema per a mi», va afirmar Koeman, pragmàtic com és.

De rancorós mai n’ha sigut. I ho demostra amb les seves decisions. En els cinc últims partits, poc o molt, però Riqui Puig ha trepitjat la gespa. Granada, Reial Societat, i el seu penal de la personalitat, Athletic, Cornellà, Elx...