Koeman: «No és seriós fallar dos penals»

L’entrenador del Barça, molt enfadat per les oportunitats fallades contra el Cornellà, admet que són «inacceptables» tants errors

Koeman: «No és seriós fallar dos penals»
2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ronald Koeman va acabar més enfadat que content després de vèncer el Cornellà a la Copa del Rei. Estava enfadat pels dos penals malgastats que van forçar un sofriment inesperat per al Barça, i aquest sentiment predominava sobre la satisfacció de la classificació per als vuitens. «No és seriós fallar dos penals en un partit sent jugadors del FC Barcelona», va dir, avergonyit pels errors de Pjanic i Dembélé. Els va parar Ramón Juan, el porter del Cornellà, que al final del partit va confessar: «No havia parat dos penals en la meva vida. Ni en una tanda».

Va fer història, com va fer història el Barça de forma negativa per la successió d’errors. No només amb els dos llançaments, sinó amb altres oportunitats de gol (i un xut de Pjanic al travesser), que van allargar l’agonia del Barça fins als 120 minuts. Fins a una pròrroga, que era la tercera en tres partits, després de les dues de la Supercopa d’Espanya contra la Reial Societat i l’Athletic.

Cinc de dotze fallats

Koeman no s’explica el pèssim registre del Barça en les penes màximes. Sense comptar la tanda contra la Reial Societat, l’equip ha disfrutat de 12 penals, però n’ha desaprofitat cinc. Messi va transformar els cinc primers, però va arribar l’errada de Griezmann (contra el Betis), la de Messi (Vila-real), la de Braithwaite (Eibar) i les dues contra el Cornellà, de Pjanic i Dembélé. Els cinc han sigut parats pels porters rivals.

Notícies relacionades

«No ho entenc. Pot ser por, no ho sé. No hi ha pressió del públic amb els camps buits, cal tenir el cap fred», reflexionava un Koeman desconcertat. «Hi ha diversos jugadors que poden marcar-los. Sense Leo no tenim cap llançador que marqui molts penals, però no pot ser», afegia incrèdul. Al tècnic només se li ocorrien dues solucions per pal·liar aquest dèficit, que hauria pogut costar molt car: «Hem de parlar, analitzar-ho i entrenar-ho més».

«Fallar dos penals en un partit com avui no es pot acceptar», va explicar, visiblement crispat pel sofriment viscut. Marcant-ne només un hauria sigut diferent, perquè el Cornellà va acabar esllomat i sense forces. «Hauria sigut un partit molt diferent del que hem vist», va confessar, ja que el seu equip va alimentar la fe del Cornellà. «Han corregut fins a l’últim minut i una vegada més vam fer que el porter fos el millor del rival».