2005, 2005, 2019, 2021

Les quatre expulsions de Messi en la seva carrera

  • La primera va ser amb el Barça B, a Navarra, per protestar un penal no xiulat

  • Va debutar amb l’Argentina i als 43 segons va veure la vermella contra Hongria al tornar-se contra Vanczák

  • Una enganxada verbal amb el xilè Medel va provocar la seva segona expulsió amb l’albiceleste

  • El cop a Villalibre va provocar la seva primera expulsió com a professional, després de 753 partits amb el Barça

Les quatre expulsions de Messi en la seva carrera
3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Messi ni va protestar la seva primera expulsió amb el Barça com a professional, frustrat com estava pel desenllaç de la final de la Supercopa d’Espanya, el títol que tenia més a prop. El títol que va perdre. Va esperar pacient que Gil Manzano, el col·legiat del partit, visionés els seus cops a Villalibre a la pantalla del VAR i al veure la targeta vermella, la primera que rebia en 753 partits, va marxar desil·lusionat als vestidors.

Messi va marxar tocant-se, això sí, la part posterior de la cama esquerra. Comprovant amb la mà si aquestes molèsties musculars que li havien impedit ser a la semifinal contra la Reial Societat s’havien agreujat. Va marxar en silenci, prolongant així el seu complex any al Camp Nou, que va començar l’estiu passat, quan va enviar un burofax per deixar el club.

A l’espera de conèixer la sanció que li imposi el Comitè de Competició, oscil·larà entre dos i 12 partits, si aposta pel pitjor càstig, Messi va digerint la quarta expulsió en la seva llarguíssima carrera professional.

1.– 2005, Barça B

27 de febrer. Peña Sport de Tafalla – Barça B (0-0). Jornada 25 de Segona B.

Acabava el partit a Navarra quan Messi, que llavors tenia 17 anys, va entrar a l’àrea. I el van fer caure. El jove va demanar amb vehemència el penal a Sánchez Maroto, àrbitre de l’escola basca. Però aquest no li va fer cas i va acabar ensenyant la targeta vermella (m. 82) a Messi, que ja era la gran estrella del filial blaugrana dirigit per Pere Gratacós.

2.– 2005, Argentina

17 d’agost. Hongria – Argentina (1-2). Amistós.

«Res, vaig tocar dues pilotes», recorda Messi sobre el seu debut amb la samarreta albiceleste. Era un amistós a Budapest. I José Pekerman, llavors seleccionador, li va obrir la porta de l’equip. Amb prou feines va estar-se 43 segons al camp. Rep la pilota en el centre del camp, inicia una conducció cap a l’atac i Vilmos Vanczák l’agafa per la samarreta. Messi es regira cap a ell i deixa anar el braç dret. Merk, l’àrbitre alemany, treu groga al defensa hongarès i vermella directa a Leo.

«Allà ni el va tocar», va argumentar després el jugador argentí a TycSports. «Tenia 18 anys, vaig entrar i em van fer fora. Llavors, vaig pensar: ‘Potser no torno mai més’».

3.– 2019, Argentina

6 de juliol. Argentina – Xile (2-1). Partit pel tercer i quart de la Copa Amèrica

Era el partit que ningú vol jugar. La final de consolació. Messi lluita amb Medel per una pilota que s’escapa per la línia de fons. Després, els dos jugadors s’encaren, per la qual cosa són expulsats pel col·legiat paraguaià Mario Díaz de Vivar.

«Va ser per confrontar amb l’adversari en un incident que va passar quan la pilota ja no estava en joc, va clavar un cop fort amb l’espatlla a l’adversari», va escriure l’àrbitre a l’acta. «No hem de ser part d’aquesta corrupció, d’aquesta falta de respecte. Estàvem per a més. La corrupció, els àrbitres i tot això no permet que la gent participi en el futbol, en el xou i ho arruïna una mica», va afirmar un irritat Messi, denunciant que «la Copa Amèrica estava armada per al Brasil».

4.– 2021, Barça

17 de gener. Barça – Athletic (2-3). Final de la Supercopa d’Espanya.

Estava esgotant la final els últims segons de la pròrroga. Messi agafa la pilota, ja en camp de l’Athletic, i intenta superar l’oposició de Villalibre, a qui es treu de sobre amb les mans. Gil Manzano, que inicialment havia xiulat falta del davanter basc, és reclamat pel VAR perquè examini la jugada.

Després de la revisió es dirigeix cap a Messi i li ensenya la targeta vermella directa. La primera que veu Messi des que és professional. Després, ho argumenta a l’acta arbitral: «Colpejar un contrari amb el braç fent ús de força excessiva estant la pilota en joc però no a distància de ser jugat».

Notícies relacionades

Gil Manzano no interpreta que existeixi agressió, cosa que significaria una sanció de 4 a 12 partits, sinó que ho veu com una situació del joc. Ara, Messi espera la decisió del Comitè de Competició.

Un càstig que haurà de complir tant a la Copa –el Barça juga dijous a Cornellà– com a la Lliga –els blaugrana visiten diumenge el camp de l’Elx.