LA CARRERA AL CAMP NOU

Les eleccions blaugrana, en alerta vermella

Les creixents nuvolades d’ajornament electoral que planen tant sobre les eleccions del Barça com les catalanes. En plena tercera onada de la Covid, divendres el Barça i el Govern es reuniran per decidir si es manté la cita dels culers amb les urnes, el retard de les quals podria ser l’avantsala de la suspensió de les del Parlament. Joan Laporta no vol sentir parlar de postergar la cita amb les urnes, mentre que Víctor Font és partidari de posposar-les si no es pot garantir el dret de participació de tots els socis.

Les eleccions blaugrana, en alerta vermella
2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les creixents nuvolades d’ajornament electoral que planen tant sobre les eleccions del Barça com les catalanes. Dilluns Salut assenyalava que el pic de contagis de la tercera onada de la Covid arribaria el 20 de gener, només quatre dies abans dels comicis blaugrana. Divendres el Barça i el Govern es reuniran per decidir si es manté la cita dels culers amb les urnes. A ningú se li escapa que ajornar-la seria també l’avantsala de la suspensió de les del Parlament, la qual cosa prolongaria així la interinitat de Carles Tusquets i Pere Aragonès. Joan Laporta, després de golejar en les firmes, no vol sentir parlar d’ajornament, mentre que Víctor Font és partidari de posposar-les si no es pot garantir el dret de participació de tots els socis.

Laporta ha insistit que no hi ha «raons objectives» que aconsellin no celebrar les eleccions blaugranes, els mateixos termes amb els quals el Govern defensava que al novembre es podia votar la moció de censura. En aquest sentit i conscient que hi ha moviments per postergar encara més la votació, Laporta ha demanat que «el barcelonisme es mobilitzi i que no hi hagi cap intromissió per suspendre aquestes eleccions». L’exdiputat català, que té l’experiència d’haver-se presentat a unes eleccions al Barça i al Parlament, assenyala que «no tenen res a veure, són dos universos diferents. Un de votant que han votat 50.000 persones i un amb cinc milions amb dret a vot».

«Hem de fer tot el necessari perquè se celebrin. No hi ha cap raó perquè no se celebrin», ha insistit, incidint en els perjudicis que suposaria, com deixar escapar la finestra del mercat d’hivern i postergar el pla de xoc econòmic. «L’ajornament és molt perjudicial als interessos del Barça. La suspensió de les eleccions perjudicaria enormement el club. Si anem a un ajornament, ens n’aniríem al maig o al juny; no podem perdre tot aquest temps. Tindria unes conseqüències irreversibles. Ja n’hi ha prou de jugar amb aquestes qüestions. El Barça no pot aguantar més».

Notícies relacionades

El confinament municipal a dia d’avui vigent impediria, per exemple, que els veïns de l’Hospitalet podrien travessar el carrer de la Riera Blanca per anar al Camp Nou. El candidat creu que «un país que adopta mesures i excepcions per anar a treballar ha d’adoptar excepcions perquè es pot anar a votar». En aquest sentit creu que amb un certificat d’autoresponsabilitat i el carnet de soci n’hi hauria d’haver prou per poder desplaçar-se als 10 punts de votació fixats pel club.

Font emplaça la Junta Gestora que «implementi» totes les mesures necessàries que permetin una votació legitimada i legitimable en unes circumstàncies extraordinàries com habilitar el vot per correu, el vot electrònic o l’ampliació dels horaris i les seus de votació. «El club necessita amb urgència que hi hagi una nova junta i un nou president, però els drets dels socis són més importants», va remarcar Font. El candidat va llançar un dard a Joan Laporta amb la seva ferma postura a què es mantingui la votació del dia 24 i que no s’ajorni. «Espero que algú posi els interessos del club davant dels interessos personals».

Temes:

Barça