actualitat blaugrana

Koeman: «Un jove no pot estar un any sense jugar»

El tècnic del Barça insisteix en la necessitat d’incorporar reforços abans de mesurar-se aquest dissabte amb el Granada

2
Es llegeix en minuts

L’entrenador del FC Barcelona, Ronald Koeman, ha assegurat que és important seguir per la via del triomf i per enviar «el senyal» als rivals que encara estan en condicions de competir per la Lliga, per la qual cosa no vol cap relaxació contra el Granada, aquest dissabte (18.30), després de guanyar l’Athletic Club a San Mamés de forma convincent.

«És un altre partit, no es pot confiar en els resultats de l’altre dia. Si no som al nivell, amb o sense pilota, el contrari ens ho pot complicar molt. Hem de recuperar punts», va afirmar en una roda de premsa l’holandès, que espera consolidar la millora.

«Però no podem perdre més punts, perquè els hem perdut on no es podia. És una pressió altíssima per als jugadors, saber que no pots perdre. Però per la nostra trajectòria inicial, no podem fallar més», va dir.

«El millor és anar partit a partit, no estem en una situació en què puguem pensar en un partit de Supercopa, quan encara ens falta jugar el partit de demà. Perquè la nostra trajectòria a LaLiga ens obliga a fer el màxim per guanyar. El que vingui, ja ho veurem», va afirmar.

Mirant el líder

Per això té el punt de mira posat en el líder, l’Atlètic de Madrid. «Sempre miro l’equip que va primer, si vols guanyar el campionat. És complicat perquè l’Atlètic ha sigut fortíssim a LaLiga, marca i guanya partits. Estem en una situació en què no podem perdre gaires punts més. S’ha de ser realista», va afirmar.

Koeman també es va referir a la situació dels joves. D’una banda, per enaltir Pedri: «Ningú podia esperar que un noi de la seva edat ja estigués jugant gairebé tots els partits. S’ho mereix, ha demostrat malgrat la seva joventut que sembla que faci anys que és en aquest club. Però els joves tenen alts i baixos, tot i que no tinc dubte que continuarà millorant. Però no s’ha d’anar massa ràpid», va dir.

De l’altra, sobre la necessitat que tenen de jugar després de concretar-se la sortida com a cedit d’Aleñá. Sense esmentar Riqui Puig, va dir: «Els jugadors sobre qui penso que han de buscar una sortida ja els ho hem comunicat, sobretot Ramon Planes. Jo estic més pendent dels entrenaments i partits. Al final sempre és la decisió del jugador, que tenen contracte. Hi ha alguns jugadors que el millor és buscar una sortida i tenir minuts. Un jove no pot estar un any sense jugar. No és bo per millorar com a jugador».

Esperant fitxatges

Notícies relacionades

El tècnic es va tornar a pronunciar sobre els fitxatges. «Per al futur a curt termini és important. Volem millorar la plantilla i encara penso que algunes posicions necessiten més competència i efectivitat. Així ho penso, però entenc la situació del club. Si no és possible, no és possible i esperarem a l’any que ve».

En aquest sentit, va ser preguntat si un ajornament de les eleccions perjudicaria la idea de reforçar la plantilla. «El millor és tenir president al més aviat possible perquè ens dona temps per parlar sobre fitxatges. Per tema de Covid, si no es pot, no es pot. El més important del món és la salut».