RETORN A LA CHAMPIONS

Koeman: «Jo no faig teatre, estic emprenyat i els jugadors ho saben»

«El culpable més fàcil és Leo, però no crec que hagi fet errors en la defensa. És de tot l’equip»

«Amb aquests horaris estem matant els jugadors. Hi haurà més lesions. No ho entenc»

La derrota a Cadis ha dolgut, i molt, a Koeman. Així ho ha traslladat a la seva plantilla, que torna aquest dimarts a la Champions. Ha volgut sortir en defensa de Messi («és molt fàcil culpar-lo, però és un tema de tot l’equip») però després no ha volgut precisar si era millor que Cristiano Ronaldo. «No és una qüestió de qui és millor. Disfrutarem de tots dos».

05 December 2020  Spain  Cadiz  Barcelona head coach Ronald Koeman is pictured during the Spanish Primera Division soccer match between between Cadiz CF and FC Barcelona at Estadio Ramon de Carranza  Photo  Jose Luis Contreras DAX via ZUMA Wire dpa  Jose Luis Contreras DAX via ZUMA   DPA  05 12 2020 ONLY FOR USE IN SPAIN

05 December 2020 Spain Cadiz Barcelona head coach Ronald Koeman is pictured during the Spanish Primera Division soccer match between between Cadiz CF and FC Barcelona at Estadio Ramon de Carranza Photo Jose Luis Contreras DAX via ZUMA Wire dpa Jose Luis Contreras DAX via ZUMA DPA 05 12 2020 ONLY FOR USE IN SPAIN / DPA via Europa Press

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Viu els seus pitjors dies a la Lliga.A 12 punts està el Barça de Koeman del líder, l’Atlètic,que s’ha quedat sol al cim del campionat. Europa, en canvi, és un viatge còmode i plagut per al tècnic blaugrana. Ha guanyat més partits a la Champions (5) que a Espanya (4). «Estic emprenyat. Jo no faig teatre i els jugadors ho saben. Quan perdo, m’emprenyo», ha precisat l’entrenador blaugrana.

El tècnic, malgrat l’inacabable catàleg d’horrors defensius del seu equip, es manté ferm en les seves conviccions. I no para de defensar Messi, tot i que no ha precisat si és millor que Cristiano Ronaldo, amb qui es retrobarà aquest dimarts al Camp Nou. «Ha sigut un plaer veure’ls competir, han sigut els millors durant els últims 15 anys. Són jugadors diferents, però han lluitat per marcar gols, per guanyar títols, no és una qüestió de qui és millor. Disfrutarem demà de tots dos», ha dit Koeman.

«Fer menys errors»

Koeman està enfadat per moltes coses. Però no eludeix la quota de responsabilitat que li confereix el càrrec. «La responsabilitat sempre està en mans de l’entrenador», ha admès el tècnic, dolgut, això sí, «perquè sent al Barcelona no es poden acceptar gols que hem encaixat en diversos partits».

Gols que han costat punts. «Cal fer menys fallades i tenir més efectivitat», ha demanat l’entrenador als seus jugadors: El fàcil, com ell ha dit, és apuntar Messi i camuflar-se sota aquesta figura. «Leo encara és molt important en el nostre atac. Moltes jugades venen del peu de Leo. Estic d’acord amb ell que el fàcil és culpar-lo, però no crec que hagi fet errors en defensa, per la qual cosa és un tema de tot l’equip. Hem de ser més agressius», ha implorat.

Sense extrems

A més,Koeman ha perdut Dembélé(«és una pena la seva lesió, amb l’historial que té darrere») i tampoc compta amb Ansu Fati. «Són dos jugadors que poden jugar en profunditat per la banda i tenen velocitat». Es queda sense extrems el tècnic, per la qual cosa buscarà «frescor» en un equip que veu com se li va omplint la infermeria.

«Ousmane va notar unes molèsties a l’inici, però va pensar que podia continuar», ha revelat Koeman entorn del nou contratemps muscular del davanter francès, el novè des que va arribar al Camp Nou a l’estiu del 2017. I el tècnic té una explicació. «Aquesta és una raó per la qual em queixo dels horaris dels partits», ha denunciat.

«Perdrem molts jugadors per lesions. No entenc. No sé qui posa els horaris»

Koeman, tècnic del Barça

«Perdrem molts més jugadors per lesions. No entenc. No sé qui posa els horaris. Si has de jugar dimarts a la nit has de pensar en el bé dels equips espanyols. Juguem a les nou de la nit i arribem a casa les quatre o dos quarts de cinc de la matinada. Som l’equip que més ha jugat a les nou. Cinc partits, tots cinc a les nou. Això no és una ajuda per a un equip espanyol. Amb aquests horaris estem matant els jugadors», s’ha queixat.

Elogis a Pedri

Vol prendre mesures per reactivar un Barça que es va autodestruint a la Lliga perquè els jugadors,entre ells Coutinho, no donen la seva millor versió. Vol «acabar primer» a la Champions, per la qual cosa posarà l’«equip més fort» per mantenir la renda de tres punts sobre la Juventus i aferrant-se al 0-2 obtingut a Torí. Koeman ha volgut posar en relleu Pedri. «El que ha fet és molt gran. Ha jugat tots els partits, excepte un. ¡I amb 17 anys! És un jugador molt llest», ha precisat després.

«Emprenyat» com està per la caiguda a la Lliga, l’entrenador considera que s’han de solucionar els problemes de manera urgent. «Estic descontent. És clar que analitzo les derrotes. És diferent perdre com dissabte o al camp de l’Atlètic. Analitzar com ens marquen els gols i quin és la nostra efectivitat.»

Notícies relacionades

Per això, va traslladar el seu enuig als jugadors per gols intolerables «encaixats en diversos partits», tot i que després no ha volgut buscar coartades per a tan mal inici a la Lliga. «El que parlem dins s’ha de quedar dins. Els jugadors saben que hem de millorar unes coses, tot i que no es pot entrenar gaire perquè no hi ha temps», ha afegit.

«No busco culpes fora sinó en nosaltres mateixos», ha dit Koeman, lamentant «aquests errors individuals que han costat gols i punts», que tant mal li han fet a ell. I al Barça.