SERGI ROBERTO, 2 MESOS DE BAIXA

Piqué té «una lesió parcial» del lligament encreuat del genoll dret

Les proves mèdiques també ratifiquen l'esquinç del lligament lateral interior i agreugen la lesió del central

El Barça eludeix donar terminis sobre el retorn del jugador i confirma que Sergi Roberto estarà dos mesos de baixa

marcosl55946968 gerard pique of fc barcelona injured during the spanish leag201122103230

marcosl55946968 gerard pique of fc barcelona injured during the spanish leag201122103230 / AFP7 via Europa Press

3
Es llegeix en minuts
Marcos López

Les llàgrimes de dolor i, alhora, de por que anava escampant Gerard Piqué per la gespa del Metropolitano ja anunciaven que el seu genoll dret, després de rebre l’impacte de Correa en la seva caiguda, s’havia trencat. Va abandonar coixejant la gespa tement mesos i mesos d’absència. Tot i que el Barça no ha donat temps estimat per al seu retorn, una cosa que sí que va fer, per exemple, amb Sergi Roberto, que estarà dos mesos de baixa.

El club, en un primer diagnòstic d’urgència, ja va informar que el central patia «un esquinç del lligament». De tornada a casa, i després de ser sotmès a noves proves mèdiques, el Barça va emetre un altre comunicat en què indicava que el defensa va patir «un esquinç de grau tres al lligament lateral intern i té una lesió parcial del lligament encreuat del genoll dret».

Sergi Roberto no tornarà fins al 2021 per una ruptura del bíceps femoral de la cama dreta

Un problema més per a Ronald Koeman. A cada partit que juga no para de perdre jugadors. I tots essencials en el seu esquema. Primer va ser Ansu Fati, que en el xoc contra el Betis va patir una greu lesió al genoll esquerre que el tindrà quatre mesos de baixa.

Després, va ser Sergio Busquets, que queia amb la selecció espanyola, tot i que de molta menys gravetat. Només dues setmanes de baixa en el pitjor dels escenaris. Ara, Piqué i Sergi Roberto, tots dos en una mateixa nit.

Defensa despullada

El defensa va acabar estirat a terra després que Correa, de manera involuntària, li fes doblegar el genoll dret. Estirat i ple de dolor, amb problemes a l’inici fins i tot per aixecar-se abans de ser atès per Lluís Til, el metge del Barça. El mateix que el va acompanyar a la seva sortida lenta, i plena de tristesa, de gespa blanc-i-vermella perquè tots temien el pitjor.

Koeman només té Lenglet com a central perquè Araujo va patir una lesió muscular i Umtiti fa que està de baixa tota aquesta temporada

La baixa del central deixa despullada la defensa, producte de la terrible planificació esportiva dissenyada pel club, amb només tres especialistes en aquesta zona tan estratègica de l’equip: Piqué, Lenglet i Araujo, el defensa que va venir del filial, que també està lesionat. Umtiti, el quart central, no apareix per enlloc.

A Koeman, per exemple, li van preguntar per Araujo i pel francès tan bon punt va encaixar la derrota amb l’Atlètic i ni el va esmentar.  «Araujo no serà dimarts ni tampoc diumenge contra Osasuna», es va limitar a precisar el tècnic quan encara desconeixia el període de baixa que haurà d’estar-se Pique. Ara ja ho sap.

Mirar al Barça B

Amb Umtiti, que només ha jugat un partit en els cinc últims mesos (va ser a Balaídos la temporada passada contra el Celta) no compta. Ni hi pot comptar. Li tocarà recórrer al Barça B ja sigui utilitzant Mingueza, que va viatjar a Madrid en la convocatòria del primer equip, l’argentí Mingo Arnau Comas. El problema és que no només no té centrals, sinó que haurà de reorganitzar el centre del camp.

El tècnic haurà de refer el centre del camp si retarda De Jong a la defensa

Si decideix col·locar De Jong amb Lenglet, com ja va fer després de la lesió de Piqué contra l’Atlètic de Madrid, haurà de buscar un soci nou a Pjanic perquè Sergi Roberto dissabte va patir una lesió muscular que el tindrà un mes de baixa.

Ara li toca a Dest ser el lateral dret titular, mentre Aleñá i fins i tot Riqui Puig es posicionen per ocupar aquest buit que hi ha a la zona ampla.

Notícies relacionades

Piqué estava trencat. El Barça està trencat perquè es queda sense el seu principal recolzament defensiu. Un jugador que encara, ja camí dels 34 anys, la lesió més difícil en tota la seva carrera esportiva. No es perdia un partit de Lliga des del 17 d’abril del 2018, quan un cop el va deixar fora de l’alineació contra el Celta.

Ara, el genoll dret se li ha trencat i surt a la situació més delicada des que va aterrar al Camp Nou l’estiu del 2008, procedent del Manchester United. A Koeman se li complica encara més. Sense Piqué, sense Sergi Roberto, sense Ansu Fati i sense el Messi que imaginava. Tot i que el capità continua jugant. Però ja no és tan decisiu com abans.