LA DESGRÀCIA BLAUGRANA

Les llàgrimes d'un Piqué destrossat

El central blaugrana va abandonar plorant el Wanda tement una greu lesió al genoll dret

El club va assegurar en el seu primer comunicat que el central pateix «un esquinç» pendent de més proves

rpaniagua55945998 graf3278  madrid  21 11 2020   el defensa del fc barcelona  201121233853

rpaniagua55945998 graf3278 madrid 21 11 2020 el defensa del fc barcelona 201121233853 / JuanJo Martin

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Quan alguna cosa va malament sempre pot anar a pitjor. El Barça queia al Wanda després d’una desgraciada acció de Ter Stegen i afrontava la segona meitat amb males sensacions. El duel estava sent dificultós, però tot es va enfosquir encara més quan el genoll de Gerard Piqué es va doblegar cap a dins després d’una acció amb Correa. El drama es va palpar ben aviat.

El rostre del defensa reflectia l’ensurt i la preocupació de tots els culers. Des del primer moment es va percebre que la lesió podia ser molt greu i cada repetició suposava més dolor. Piqué va ser substituït per Dest a l’hora de joc i va abandonar el Wanda entre llàgrimes acompanyat pel doctor Lluís Til, conscient que sortia a un llarg període de recuperació, tot i que el club va anunciar en el seu primer comunicat que es tracta d’un esquinç. Aquest diumenge se sotmetrà a més proves.

 

Les reaccions no van trigar a arribar, començant per Carles Puyol. «Força Piqué, espero que no sigui res», va escriure el mite blaugrana. Eren les paraules d’un amic preocupat per una lesió inquietant que també va valorar un altre expert en desgràcies. «Quina mala pinta això de Piqué, tant de bo m’equivoqui», va comentar Sergio Lozano, el capità del Barça de futbol sala que ha patit dues greus lesions de genoll.

Lenglet, l’únic

Piqué no està gaire acostumat a perdre’s cites per lesió. Als seus 33 anys, és un cop dur per a ell. De fet, des que juga al Barça el seu rècord d’inactivitat és de 42 dies per un contratemps al maluc. La baixa suposa un gravíssim problema per a Ronald Koeman, ja que es tracta de la parcel·la pitjor coberta de la plantilla. «Estic preocupat, però s’ha d’esperar», va dir el tècnic en la seva primera anàlisi. 

L’holandès ara mateix només compta amb Lenglet en plenes condicions. Umtiti està entrenant bé, però el seu genoll continua sent una incògnita i ofereix qualsevol cosa menys garanties de rendiment a curt termini. L’uruguaià Ronald Araujo, mentrestant, es troba a la recta final de la recuperació de la seva lesió al bíceps femoral, però Koeman veu molt difícil que jugui la setmana vinent, tant a Kíev com contra l’Osasuna. De Jong és la solució d’urgència, com va passar ahir al Wanda.

Mal control

El partit ja va començar a torçar-se per a Piqué en el gol de Carrasco. Un mal control del defensa va donar pas a una altra jugada desgraciada protagonitzada per Ter Stegen. En el seu segon partit de Lliga després de la seva reaparició, el meta germànic va protagonitzar una excursió temerària que va acabar amb el gol dels blanc-i-vermells.

Notícies relacionades

La imatge del germànic sortint sense sentit en aquesta última jugada del primer temps el perseguirà bastant temps. No és habitual veure Ter Stegen cometent aquests errors. De res va servir el seu vol en un míssil enverinat de Saúl. El seu error va condemnar el Barça en el partit 800 de Messi amb la samarreta blaugrana.

Molt lluny queda ja aquell 16 de novembre del 2003, quan un xavalet de 16 anys va fer la seva primera aparició contra el Porto de José Mourinho. Els blaugrana van perdre a l’estadi del Dragón i Leo va entrar per Fernando Navarro al minut 71. Disset anys després, suma 677 gols i 34 títols. Ara toquen temps pitjors en un equip en reconstrucció que haurà de sobreviure sense Piqué. 

Temes:

Gerard Piqué