MALA ARRENCADA DEL NOU PROJECTE

El Barça, destrossat

La greu lesió de Piqué retrata la caòtica planificació esportiva de l'equip i despulla a més l'equip

Koeman ha perdut el central per diversos mesos i tampoc tindrà Sergi Roberto fins al 2021

marcosl55945992 graf3275  madrid  21 11 2020   el defensa del fc barcelona  201122202428

marcosl55945992 graf3275 madrid 21 11 2020 el defensa del fc barcelona 201122202428 / JuanJo Martin

4
Es llegeix en minuts
Marcos López

Destrossat va quedar el genoll dret de Gerard Piqué a Madrid. Es va trencar de tal manera al sentir el pes del cos de Correa que va patir una doble lesió, segons va comunicar ahir el Barça. «Un esquinç de grau 3 al lligament lateral intern i lesió parcial al lligament encreuat anterior».

Si no s’opera estaria entre tres i quatre mesos de baixa. Si entra al quiròfan, podria acomiadar-se de la temporada

No es va atrevir, en canvi, el club a comunicar el temps de baixa que haurà d’estar, pendent de si ha de passar, finalment, pel quiròfan o s’opta, després de consultar amb el doctor Ramon Cugat, el que va operar Ansu Fati, per un tractament conservador.

D’aquesta decisió depèn el temps final de baixa. Si no s’opera oscil·laria entre tres i quatre mesos de baixa. Si entra en el quiròfan podria acomiadar-se de la temporada.

Més a prop del descens

Destrossat està el genoll; destrossat continua el Barça, que porta tres entrenadors en aquests 11 mesos del 2020: Valverde, Setién i Koeman. Plorava Piqué camí del vestuari del Metropolitano, retratant, molt a desgrat seu, la caòtica planificació esportiva d’un club, el declivi del qual és imparable des de l’estiu del 2017 quan es va desintegrar el trident amb la fuga de Neymar al París SG.

Necessita ara prismàtics el Barça per detectar la Reial Societat, que vola alegre pel liderat

N’hi ha prou amb mirar la classificació per entendre el cruel procés de descomposició que assola el Camp Nou. No ha acabat novembre i el projecte de la reconstrucció, liderat per Koeman, tan sols ha sumat 11 punts de 24 de possibles. És més a prop de la zona de descens (a quatre punts) que del liderat de què presumeix, i amb raó, la brillant Reial Societat.

Necessita prismàtics el Barça per detectar en la llunyania –12 punts de diferència i amb dos partits menys, això sí, els blaugrana– el seductor equip que ha creat Alguacil a Donosti. I en cada partit, Koeman va perdent peces essencials i necessàries per reconstruir.

Més trencat que abans

Cada dia que passa, el Barça està més trencat que abans. Quan no és Ansu Fati (el gol, la llum i el regat que aportava el jove de 18 anys no tornarà fins a d’aquí a quatre mesos) li toca a Sergio Busquets, lesionat amb la selecció (no va ser a Madrid ni anirà a la Champions), o Sergi Roberto, el xut del qual des de fora de l’àrea al Metropolitano li va passar una terrible factura: dos mesos de baixa per ruptura muscular de la cama dreta.

Lenglet és l’únic central que li queda ara sa a Koeman

 Però l’impacte de l’absència de Piqué és encara molt més gran. El club no ha informat encara dels mesos que haurà d’estar de baixa. Però Koeman, que ja va reclamar l’arribada d’un central a l’estiu (no hi havia diners, va argumentar llavors Bartomeu), s’enfronta a un problema colossal.

Viatja aquest dilluns a Kíev amb un sol especialista: Lenglet. Araujo encara continua de baixa pels seus problemes musculars i Umtiti encara no ha sortit de la infermeria de la ciutat esportiva. El francès només ha jugat un partit en els cinc últims mesos.

La lesió més greu de Piqué

Destrossat està, a més, Piqué perquè li arriba aquesta gravíssima lesió al genoll camí dels 34 anys. Mai havia patit en la seva llarga carrera professional –va arribar l’estiu del 2008 al Camp Nou– un contratemps d’aquesta magnitud, obligat a cuidar amb mim un delicat procés de recuperació. Podrà recórrer a l’experiència que li donarà Carles Puyol, antic soci en la defensa i gran amic seu.

El club medita ara buscar el defensa que va demanar Koeman a l’estiu

Koeman, a més, perd un dels líders de l’equip just quan més necessitava el caràcter de jugadors com Piqué. I al tècnic només li queda la possibilitat de mirar al filial (Mingueza, Mingo Ramos i Arnau Comas emergeixen com a alternatives) si no vol col·locar, i ja de forma definitiva, De Jong a l’eix.

Si l’holandès s’endarrereix obriria un buit al centre del camp, on tampoc estarà Sergi Roberto fins al 2021. Aleñá, set minuts en dos mesos, i Riqui Puig, tot just tres, esperen ansiosos la trucada del tècnic.

JAVI FERRÁNDIZ

Repensar el mercat

Notícies relacionades

Koeman ja va demanar el central a l’estiu. Però no li van fer cas. Tampoc vindria a l’hivern, va avançar Carles Tusquets, president de la comissió gestora. Però el genoll trencat de Piqué potser obligua a anar al mercat en un club submergit en una duríssima travessia on es retraten els errors estructurals en el full de ruta esportiu del dimitit Bartomeu.

No hi ha nou, no hi ha centrals, les estrelles (Dembélé, Coutinho i Griezmann) que van arribar després de Neymar no decideixen res, Messi està des de l’estiu més fora que dins i destrossada està l’economia. És un club arruïnat, que necessita rebaixa salarial. No hi ha ni president. Ni data oficial d’eleccions.