SEGONA DIVISIÓ

El Girona aixeca la veu contra el VAR

El Sabadell encadena davant el Logronyo la seva tercera derrota a l'encaixar un gol a set minuts del final

girona

girona

2
Marc Verdaguer

En el futbol amb què tots hem crescut, el d’abans del VAR, segurament el Girona seria equip de Primera Divisió. En aquest futbol, un àrbitre mai hauria castigat amb targeta vermella la falta d’Stuani en en el decisiu partit per l’ascens contra l’Elx. Tampoc cap col·legiat hauria anul·lat mai el gol de Pablo Moreno en el partit dels gironins contra el Mallorca de dissabte (derrota per 0-1). En directe, ni un àrbitre ni l’altre haurien agafat el protagonisme que, en aquest nou futbol modern, van tenir després de l’avís des d’una sala plena de pantalles a Las Rozas. I, com ja ha quedat proveïment comprovat, no és el mateix decidir sobre una jugada en viu que veient, repetit, una vegada i una altra, un ‘frame’ congelat en un monitor de televisió. El VAR està canviant el futbol, però a Girona creuen que, a sobre, s’hi està acarnissant. El videoarbitratge els va deixar sense ascens i ara, després d’onze partits de lliga en Segona, els gironins ja acumulen vuit targetes vermelles i la sensació que, sigui amb el VAR o sense ell, no se’ls està jutjant de la mateixa manera que la resta.

De moment, el club ha anunciat que presentarà recurs contra les dues expulsions de dissabte, Ramalho i Mamadou Sylla (aquest últim ja amb el partit acabat). El mateix president, Delfí Geli, va ser l’encarregat d’aixecar la veu per fer públic el malestar que hi ha a Montilivi després de la derrota davant el Mallorca: «És el moment de fer una reflexió. L’equip ha fet un bon partit contra un gran equip, però els nostres jugadors se senten molt frustrats i perjudicats quan veuen que hi ha jugades que no s’avaluen igual».

El Girona intentarà que el Comitè de Competició deixi sense efecte la vermella a Ramalho i la segona groga a Sylla per no haver d’anar en quadro al camp de l’Espanyol. Una situació, acumular baixes per al següent partit, amb la que Francisco es troba cada setmana. «M’he de contenir per evitar una sanció, i és que al final de partit ja li he dit que qui marxarà a casa si no obté bons resultats seré jo», es lamentava el tècnic andalús. «En els últims partits sentim que el greuge comparatiu és sempre contra el Girona», va denunciar Geli, que va reiterar que no se’ls jutja igual que la resta. «Creiem que el VAR serveix per aclarir i ajudar, però ara mateix ens costa entendre les decisions. L’1-1 anul·lat ha sigut determinant i hi ha hagut una possible expulsió. Amb nosaltres, en accions similars o menys perilloses, la targeta ha sigut d’un color, i contra nosaltres, d’un altre.»

Sense victòries catalanes

Cap dels representants catalans va aconseguir la victòria aquesta jornada. L’Espanyol no va passar de l’empat dissabte davant el Fuenlabrada i el Sabadell va encadenar aquest diumenge davant el Logronyo la seva tercera derrota consecutiva (1-0). Un solitari gol de Leonardo Ruiz va tombar els arlequinats a només set minuts per al final. «El seu tret entra per l’escaire i el nostre (d’Edgar en el minut 70) es troba amb el pal, crec que és el resum del partit», va lamentar el tècnic Antonio Hidalgo.