França, a la 'final four' després de fer fora el Portugal de Cristiano Ronaldo

Un gol de Kanté resol el pols entre l'exmadridista i Griezmann (0-1)

2
Roger Pascual

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

¿Què hauria passat si Cristiano Ronaldo hagués fitxat el 2003 pel Barça? ¿Com hauria sigut la seva evolució i la de Messi en el mateix equip? ¿Haurien arribat a compartir taula i equip amb Griezmann? El futbol, com la vida, sempre dona lloc a aquest tipus de jocs de ficció. Com pensar què hauria sigut d’Umtiti  si no hagués forçat el seu genoll per guanyar el Mundial amb la seva França. El central blaugrana, que des que va ser titular a la final mundialista ha sigut una ombra de si mateix, va veure per la tele com Antoine i els seus compatriotes entraven a la ‘final four’ de la Lliga de les Nacions després de tombar el Portugal de Cristiano a Lisboa (0-1).

Trincao i Lenglet van contemplar asseguts també l’inici del pols entre els vigents campions del món i d’Europa. CR7 en cinc minuts ja havia demostrat les seves dues cares: primer amb un bon xut que va obligar Lloris de desemmandrir-se i després amb les seves protestes desafurades contra l’àrbitre per no concedir-li una falta. Però l’exmadridista gairebé no va entrar en joc i la seva selecció ho va pagar.

Antoine Griezmann.

França va tenir més control i millors ocasions en la primera meitat, tot i que sense aconseguir materialitzar-les. En la seva tornada a l’Estadi da Luz d’infaust record, de les botes de Griezmann van néixer les dues primeres grans ocasions bleus: el Petit Príncep va servir una gran assistència a Martial que es va quedar sol però va ser incapaç de superar un Rui Patricio. Una falta assajada, servida pel blaugrana, va acabar amb un cop de cap de Martial des de la petita que es va estavellar al travesser. Negat de cara a porteria, el davanter de l’United va veure com la meta lusitana també salvava un altre gol al tall del descans. Més d’un va pensar que Mbappé n’hauria convertit almenys una de les tres. La davantera francesa es va ressentir de l’absència de l’estrella parisenca. Abans del descans, Cristiano va vorejar el gol amb un caparrada a la sortida d’un córner en l’oportunitat més clara del seu equip abans de l’entreacte.

Després del seu recital sota els pals en la primera meitat, un error de Rui Patricio va deixar amb safata Kanté al principi del segon acte. Portugal va reaccionar amb una doble ocasió, però Lloris i el pal van repel·lir les rematades de Guerreiro i José FonteTrincao va tenir els últims 20 minuts per intentar canviar l’escenari i es va emportar una bronca de Cristiano per no tirar-se a l’àrea després de sentir un contacte rival. CR7 es va desesperar també al veure com Kimpembe el treia del cap el gol de l’empat.

Fiabilitat alemanya

En el grup d’Espanya, Alemanya es va imposar a Ucraïna (3-1). Leroy Sané i Timo Werner havien tombat passada la mitja hora el primerenc gol inicial de Yaremchuk. De les botes de Werner en sortiria també el tercer, que va assegurar el liderat alemany en solitari.