24 d’oct 2020

Anar al contingut

AL DIARI NEERLANDÈS AD

Koeman explica la seva primera xerrada amb Messi

«Vaig escoltar amb atenció tota mena de coses, però jo només podia parlar de com volia treballar i com volia canviar les coses», revela el tècnic

El Periódico

Koeman explica la seva primera xerrada amb Messi

Joan Monfort

El Barça estava en flames quan Ronald Koeman, tot just 48 hores després de ser escollit nou entrenador blaugrana, es va acostar a la casa de Leo Messi, que desitjava anar-se’n del Camp Nou. El capità volia marxar, mentre que el tècnic que va succeir Setién desitjava que fos la bandera futbolística del seu projecte.

«A casa seva m’explicava tota mena de coses», ha revelat Koeman en una entrevista amb el diari neerlandès AD. «Vaig escoltar-lo amb atenció, però també vaig indicar-li: ‘Jo no era allà en absolut’», va recordar l’entrenador al capità. «Només podia parlar de com volia treballar i com volia canviar les coses», ha afegit el tècnic.

«Això va estar bé, perquè al final de la conversa vam parlar sobre les millors maneres de pressionar, sobre el joc, realment sobre el futbol. Això em va agradar: ell és un fan i encara vol saber com va», ha precisat Koeman, i ha aportat després més detalls sobre aquesta conversa que va mantenir amb Messi.

Tenia clar que l’estrella no podia deixar el Barça, i per això es va plantejar una qüestió. «Llavors, per a mi, la pregunta principal era com el recuperaria, al camp i més enllà, com a persona i com a jugador de futbol», ha reconegut el tècnic, que al veure’l entrenar després d’«aquella agitada setmana» va respirar tranquil.

«El bo és que quan Messi veu una pilota es diverteix» (Koeman)

«Només hi vaig veure coses bones. ¿La seva actitud? No hi havia ni hi ha res per queixar-se. El bo és que quan Messi veu una pilota es diverteix», ha confessat Koeman, indicant que «és realment fantàstic com veu les coses Messi. Que intel·ligent és com a jugador de futbol i com ho fa tècnicament a la perfecció». 

Explica el tècnic que quan Alfred Schreuder, el seu ajudant, dissenya un entrenament, utilitzant més l’anglès que l’espanyol, «Messi ho veu immediatament a través dels exercicis». Tot i que Koeman es posa voluntàriament a ajudar-lo amb una traducció, no fa falta. «És, per dir-ho així, molt intel·ligent en el futbol», remarca.

El Barça insistirà per Depay al gener

Queden dos mesos i mig perquè s’obri el mercat hivernal. I el Barça, com ha reconegut Koeman, tornarà a insistir en el fitxatge de Memphis Depay, el davanter de l’Olympique de Lió. «És certament una possibilitat, sí. Ho intentaré, perquè vull tenir-lo al Barcelona», ha dit el tècnic.

«Però no puc saber ara quina és la situació financera del club al gener. Haurem d’esperar per veure’l», ha precisat després Koeman, admetent que els problemes econòmics del club van frustrar un fitxatge que «ja estava llest». Però el Barça necessitava donar sortida a un davanter. Dembélé era l’escollit. Una sortida que no va arribar.

«Volíem Depay perquè és un gran jugador i perquè té qualitats que crec que ens falten, inclosa la capacitat de jugar amb profunditat en el seu joc», ha assegurat l’entrenador del Barça.