L'IMMENS ERROR DE NEWELL'S

«¿Volen Leo Messi? Emportin-se'l, tenim 10 milions de nens com ell»

Quan els representants de 'la Pulga' van comunicar el club de Rosario que anaven a provar sort a Europa, el club argentí els va menysprear

Ara la directiva del Newell's viu pensant que si el Barça acaba traspassant Messi, cosa impossible, cobraran «drets de formació»

rozas14693685 autor  pedro castroverde  f realizaci n  29 11 2003 0 00 00 200917154358

rozas14693685 autor pedro castroverde f realizaci n 29 11 2003 0 00 00 200917154358

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Anton Parera, llavors gerent plenipotenciari del Barça, ja no podia més. El seu amic Joan Lacueva, director general adjunt del Barça, li havia demanat jugar un partit a l’Empordà Golf, de Torroella de Montgrí, l’Estartit.

Arribats al forat 3, el cap de Parera estava a punt d’esclatar. Lacueva, ja mort, es va passar els dos primers forats insistint-li que havien de fitxar Messi ¡ja!. «Anton, no tenen sentit tants dubtes; ¡aquest nen és boníssim!». Parera, que estava posat en mil embolics (bé, en els embolics habituals del Barça), ni coneixia Messi, ni sabia de la seva presència a Barcelona, ni, encara menys, dels seus partidets a la Masia.

Convocatòria decisiva

De sobte, Parera va agafar el mòbil i va trucar a la seva secretària. «Mercè, faci’m un favor, convoqui per demà el comitè de direcció, moltes gràcies». El gerent blaugrana va plegar el mòbil, el va guardar a la butxaca i, mirant desafiantment Lacueva, li va dir: «¿Podem començar a jugar de veritat?». I, sí, van començar a jugar de veritat.

En el Comitè de Direcció on es va decidir, perquè així ho va voler Parera (i Lacueva, i Quimet Rifé, i Charly Rexach, i Jaume Parés) donar via lliure a la contractació de Lionel Andrés Messi, els directius allà presents gairebé no van obrir la boca. És més, algun fins i tot va insinuar que Lacueva tenia comissió en l’operació, cosa que va provocar que Parera s’aixequés del seu seient i exigís al dirigent que es disculpés davant el seu amic. I així ho va fer. Això sí, hi va haver més d’un directiu que va dir: «Bé, feu el que vulgueu, total, quan aquest nen fracassi, jo ja no seré aquí».

Gran visió del Newell’s

Així va ser com Lacueva va poder començar la paperassa amb Josep Maria Minguella i Juan José Mateo perquè el Barça es quedés Messi. Faltava, és clar, el vistiplau del Newell’s Old Boys, el club que s’havia negat a pagar les injeccions del creixement per a ‘la Pulga’. Quan Martin Montero, soci de Fabián Soldini, va anar a veure Eduardo López, president del Newell’s (ja mort), i li va dir que s’emportaven Messi, el mandatari del club de Rosario li va dir: «Endugui-se’l; tinc 10 milions de nens com ell». Gran visió de la jugada, sí.

Notícies relacionades

Això sí, López, s’ho va pensar millor i va començar a regatejar a Soldini, Montero i Mateo el transfer de Messi i els seus representants van apel·lar a la FIFA argumentant que «havia de sotmetre’s a un tractament mèdic a Barcelona». I, finalment, van aconseguir el document que va convertir Messi en culer.

Això sí, Eduardo Bermúdez, actual president de Newell’s, està, ara, fregant-se les mans perquè, si el Barça acaba algun dia traspassant ‘la Pulga’, el club de Rosario podria aconseguir un bon pessic de dòlars apel·lant als «drets de formació». Cosa, la veritat, molt poc probable. Bé, ja impossible.

Temes:

Messi