«ERIC GARCÍA REUNEIX EL PERFIL»

El Barça admet que està buscant un central

Ramon Planes, el secretari tècnic blaugrana, reconeix que hi ha altres candidats a més del jove del City

«¿Suárez? Cal respectar els jugadors. Fins al 5 d'octubre pot passar de tot», diu l'executiu

marcosl49262752 deportes eric garcia en el manchester200915165434

marcosl49262752 deportes eric garcia en el manchester200915165434

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

Va arribar Pedri. Després, Trincao. I ara, Pjanic. Però ni un sol defensa nou en la nòmina de Ronald Koeman, que necessita apuntalar aquesta zona de l’equip, sobretot l’eix central. En té cinc a la ciutat esportiva: Piqué, Lenglet, Umtiti, castigat per les lesions, Todibo i Araujo.

Però el Barça ja admet que busca un central per reforçar aquesta línia. I si pogués fins a un lateral, tant dret, si Semedo acaba marxant, o esquerre, per estimular la competència a Jordi Alba si al final Junior Firpo abandona el Camp Nou.

El club ha fet una primera oferta pel jove format a La Masia, però el City la va rebutjar

Cerca central Koeman. «Eric García compleix aquest perfil», ha admès Ramon Planes, el nou secretari tècnic blaugrana, que va assumir el càrrec després de la dimissió d’Eric Abidal, tot just arribat Koeman a la banqueta del Camp Nou.

Però el jove central del Manchester City (19 anys) no és l’únic candidat. El Barça ja ha fet una oferta de 10 milions, més dos en variables, al club anglès pel central que es va formar a La Masia. Però ha sigut rebutjada des de Manchester.

Eric García acaba contracte el 30 de juny del 2021. I ja ha deixat dit a Pep Guardiola, el seu entrenador en el City, que no vol renovar. O sigui, o el club anglès el ven ara o la temporada vinent no veuria ni un sol euro. En idèntica situació estava el City amb Ferran Torres, el jove extrem del València (20 anys), per qui va pagar 25 milions d’euros, més 12 en variables, tot i que acabava contracte a Mestalla el 2021.

Però el mercat deixa encara marge de maniobra per trobar una solució a la defensa del Barça. De moment, Koeman té allò de la temporada passada. I davant el Nàstic, en la seva estrena en el primer amistós de la pretemporada, va alinear Sergi Roberto, Piqué, Lenglet i Jordi Alba amb Neto de porter per la lesió de Ter Stegen, que no reapareixerà fins al novembre.

Procés de canvi

«Hi ha altres jugadors que el Barça està seguint i no han sortit», ha indicat Planes. «Estem valorant Eric i d’altres. Darrere d’aquest mercat difícil, la idea és fer un equip jove, amb il·lusió i molt talent», ha afegit el secretari tècnic blaugrana.

«Cal tenir paciència en un mercat amb restriccions. Hi ha poc moviment» (Planes)

Sobre l’incert futur de Suárez, a qui Koeman ja li ha comunicat que no continuarà, Planes ha volgut ser, en tot moment, molt respectuós. «Luis és un jugador important per al Barcelona. Ho ha sigut durant moltíssims anys», ha remarcat l’executiu, indicant que «moltes coses poden passar d’aquí al 5 d’octubre, quan es tanqui el mercat».

El Barça recalca que té «les idees molt clares» per reconstruir la plantilla

Notícies relacionades

Per això, Planes ha reclamat «paciència en un mercat amb restriccions», com el que s’està vivint per la pandèmia del coronavirus. «Hi ha poc moviment», ha confessat, indicant que el Barça es troba «en un procés de canvi, amb nou entrenador, noves idees», però sempre «des del respecte» a jugadors com Suárez, avalats, a més, per l’any de contracte que tenen amb el club.

«Cal estar molt tranquils, el Barça té un objectiu molt clar del perfil d’equip què vol i dels jugadors què vol. Reconec que les sortides i les entrada va lligat. Hem de tenir paciència. Serà llarg, cal estar molt tranquil», ha insistit. El club està tranquil i amb les idees molt clares