NOMINATS PER AL TROFEU GOLDEN BOY

Ansu Fati, entre els 40 finalistes al millor jugador jove de l'any

El blaugrana té rivals destacats com Davies, Haaland, Vinicius o Jadon Sancho

marcosl52305090 barcelona  02 02 2020   deportes       ansu fati    durante 200723081804

marcosl52305090 barcelona 02 02 2020 deportes ansu fati durante 200723081804 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El blaugrana Ansu Fati, els brasilers Vinicius i Rodrygo Goes, del Reial Madrid, el canadenc Alphonso Davies, del Bayern Múnich, i el noruec Erling Braut Haaland, del Borussia Dortmund, figuren aquest dimarts en la llista dels quaranta finalistes al premi Golden Boy al millor jugador sub-21 de l’any.

El diari torinès ‘Tuttosport’, que atorga aquest premi des del 2003, va reduir de 60 a 40 la llista dels joves talents que busquen succeir el portuguès Joao Félix, davanter de l’Atlètic Madrid, que el va guanyar el 2019.

L’espanyol Ferrán Torres, fitxat aquest estiu pel Manchester City procedent del València, i els anglesos Jadon Sancho, del Borussia Dortmund, i Phil Foden, centrecampista del City de Pep Guardiola, són altres il·lustres candidats al triomf final.

Rècords d’Ansu

Ansu Fati, talent de 17 anys que, amb el seu gol el passat 6 de setembre contra Ucraïna, es va convertir en el jugador més jove a marcar amb la selecció absoluta espanyola i va superar un rècord que resistia des de 1925, és un dels grans favorits aquest any.

L’extrem espanyol va sorprendre, a més, durant la temporada amb set gols a la Lliga espanyola marcats amb el Barcelona. Un dels seus principals contendents és Alphonso Davies, que es va afirmar als seus 19 anys com un dels millors laterals esquerres del món. Va viure un any inoblidable amb el Bayern Múnich, amb el qual va segellar el triplet Lliga de Campions, Bundesliga i Copa d’Alemanya.

Crescut al Vancouver Whitecaps canadenc, Davies es va convertir en titular fix del Bayern i va ser protagonista de prestacions espectaculars en la fase final de l’última Lliga de Campions, en la qual el conjunt alemany en va arrossegar 8-2 al Barcelona en els quarts al camí cap a la final guanyada davant el París Saint Germain.

Els gols d’Haaland

Haaland, que va firmar 44 gols en l’última temporada, viscuda al començament en el Salzburg  i després en el Borussia Dortmund, també apunta al guardó.

Notícies relacionades

El primer guanyador del Golden Boy va ser l’holandès Rafael Van der Vaart i, entre els altres «joves de l’any», hi va haver l’anglès Wayne Rooney, l’argentí Lionel Messi, els espanyols Cesc Fábregas i Isco Alarcón o el francès Kylian Mbappé.

El premi d’aquest any, que s’atorga basant-se en els vots de 40 periodistes dels principals mitjans esportius europeus, s’entregarà al guanyador en una cerimònia prevista el desembre a Torí, de manera compatible amb la pandèmia del coronavirus.

Temes:

Ansu Fati