L'actualitat blaugrana

La reunió entre Bartomeu i Jorge Messi acaba sense acord

Bartomeu transmet al pare del futbolista la voluntat de no deixar marxar Leo Messi i renovar-lo per dues temporades en la reunió d'aquesta tarda

La trobada, celebrada a les instal·lacions del club, ha durat una hora i 50 minuts i s'ha desenvolupat en un clima cordial, segons l'entitat blaugrana

zentauroepp54739657 jorge messi  father and agent of lionel messi arrives at his200902103438

zentauroepp54739657 jorge messi father and agent of lionel messi arrives at his200902103438 / LLUIS GENE

3
Es llegeix en minuts
Albert Guasch

L’esperada reunió entre el Barça i el pare de Leo Messi s’ha fet aquesta tarda i ha acabat poc abans de les 21 hores sense que, pel que ha transcendit, s’hagin modificat les posicions de les dues parts. Jorge Messi, acompanyat del seu fill Rodrigo i un advocat del bufet Cuatrecasas, Jorge Pecourt, ha transmès la voluntat de l’estrella argentina d’abandonar el club. Davant tenia Josep Maria Bartomeu i el directiu Javier Bordas, que han reiterat la voluntat del club de no deixar marxar Leo i fins i tot de renovar-lo.

La reunió s’ha produït a les instal·lacions del FC Barcelona després d’un dia de persecucions i de jugar a l’amagatall amb els periodistes. Segons fonts del Barça, la trobada ha durat una hora i 50 minuts i s’ha desenvolupat en un ambient cordial. No està clar si a aquesta reunió en succeirà una altra, però el que sembla evident és que les postures continuen tan distanciades com fa una setmana, quan els representants legals de Messi van enviar el famós burofax.

Persecucions

Jorge Messi va arribar a primera hora del matí i la paraula que va utilitzar defineix l’actual situació entre Messi i el Barça: difícil. La paraula la va dir el progenitor, a vol de micròfon, per descriure la probabilitat que l’estrella argentina torni a jugar amb el Barça. Difícil s’ha vist el cas des que els advocats del futbolista notifiquessin via burofax la ruptura amb el club de tota la seva vida.  

Les escenes que es van veure ahir a Barcelona va fer que el periodisme esportiu més experimentat evoqués els temps de les persecucions de Maradona amb Josep Lluis Núñez en la presidència. El vol privat del progenitor de Leo Messi va aterrar a primera hora del matí i un eixam de càmeres esperaven les seves primeres paraules. «No sé res, nois», va dir d’entrada.

Després, a l’arribar a la seva oficina de la Diagonal, va instal·lar la trinxera des de la qual es pensava enfrontar-se a Bartomeu: «difícil, difícil», va dir sobre la continuïtat de l’estrella argentina. Alguna cosa sabia, òbviament. A Bartomeu no se’l va sentir parlar de Messi, però és de suposar que diria «impossible, impossible» sobre la seva marxa del club. Posició de màxims en els dos bàndols, com se sap des de fa una setmana. Després, ja es veurà com acabarà la cosa. 

Campanya promocional amb intenció

En aquest sentit, va semblar un missatge directe als Messi, una espècie de ‘trash talk’, la divulgació d’una publicitat de les noves samarretes del Barça amb la inclusió de Messi i en el centre de la imatge. L’envoltaven altres pilars de l’equip de Koeman, com Griezmann, De Jong o Ter Stegen. 

La campanya es va llançar poc més d’una hora després de l’aterratge del pare i representant del jugador a Barcelona. Una forma de recordar a l’altra part que Messi és el baluard comercial del club, el jugador que més samarretes ven del món i el valor primordial per obtenir patrocinis globals. 

Jorge Messi, aliè o no a aquest encàrrec de l’entitat, es va reunir tot el matí amb els advocats que tramiten la fugida i després se’n va anar a menjar amb el seu fill Rodrigo a un restaurant italià de Sarrià, com van testificar les càmeres de nou. Les càmeres l’han seguit des que es va enlairar de l’Argentina i no es van desmarcar d’ell a Barcelona. La política d’hermetisme es va imposar des del club blaugrana, rotund fins ara en la seva intenció d’impedir-li partir. La intenció és oferir-li una renovació de contracte.

Notícies relacionades

Les persecucions van continuar a la tarda, amb escenes estranyes i rocambolesques, com veure’s el fill de Bartomeu conduir un cotxe del seu pare fins al pis que manté Jorge Messi i, després de descobrir periodistes en guàrdia, fer mitja volta i allunyar-se. És evident que van buscar una discreció complicada, en vista de l’expectació mundial sobre el futur del millor jugador de la història.

«És un caos, estan passant moltes coses» va explicar a un mitjà holandes Frenkie de Jong. I costa portar-li la contrària segons el contemplat aquests dies en el Barça, ahir en particular. De Jong va aportar que Messi, que es considera ja fora del club, segueix en el grup de Whatsapp dels jugadors. A hores d’ara, ja no se sap per quant temps.