la cita de lisboa

Els duels del Barça-Bayern

Ter Stegen i Neuer representen el gran duel entre els únics campions d'Europa en lliça

jdomenech53779127 bayern munich s players celebrate end of the german bundesli200813192244

jdomenech53779127 bayern munich s players celebrate end of the german bundesli200813192244 / Martin Meissner

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech

TER STEGEN-NEUER

Rivalitat manifesta a la porteria

Fa anys que Ter Stegen reclama la plaça titular en la selecció alemanya. El seu enuig va ser especialment virulent abans del Mundial de Rússia (2018), quan va ser suplent malgrat que Manuel Neuer no havia jugat en tota la temporada per lesió. Ter Stegen va ser titular a la Copa Confederacions el 2017 per aquest motiu. «Entenc la seva decepció, però és la situació», va dir Neuer llavors. Encara avui és el número 1 de Joachim Löw.

La rivalitat entre els dos millor porters d’Alemanya és manifesta. La cultiven ells amb el seu ego i les seves bones actuacions i la fomenten els altres. «Neuer és de talla mundial i Ter Stegen encara està en camí de ser-ho», va dir Karl Heinz Rummenigge, executiu, és clar, del Bayern abans de volar a Lisboa. Uli Hoeness al seu dia va amenaçar que negaria jugadors a la selecció si es produïa el relleu. Neuer té 34 anys, Ter Stegen, 28. No pot fer res més que continuar esperant.

SERGI ROBERTO-KIMMICH

La utilitat de dos valuosos comodins

Tots dos són centrecampistes de formació, però són socorristes en el lateral dret en la necessitat. És la primera similitud entre dos valuosos comodins. Kimmich (25 anys) jugarà de defensa per la lesió de Pavard, tot i que Flick el prefereix de migcampista, demarcació en què jugava quan el Bayern el va fitxar del Leipzig, el rival de l’Atlètic, aleshores en Tercera Divisió. Sergi Roberto ho farà si Setién el prefereix abans que Semedo per disposar de més seguretat en el tracte de la pilota i una sortida potent des del darrere.

«És important tenir la pilota per defensar-nos menys temps sense ell», va confessar Setién, insinuant la necessitat d’assegurar la possessió de la pilota. Kimmich és un dels indiscutibles en el Bayern i en la selecció; el lloc de Sergi Roberto és inexistent a Espanya però important en el Barça. És el component de la plantilla que ha jugat a més demarcacions.

VIDAL-THIAGO

La peça per completar les carències

El Bayern va fitxar Thiago Alcántara el 2013 (24 milions més 1 que havia de ser un partit amistós) perquè necessitava futbol, criteri, passada. Això creia Pep Guardiola. Arturo Vidal va fer el camí invers: de Munic a Barcelona el 2018 (19 milions més 3 en variables) perquè Ernesto Valverde trobava a faltar en el Barça algú que aportés empenta, pressió, arribada.

Notícies relacionades

Flick demana a Thiago una mica més de rigor defensiu i més agressivitat; Setién preferiria que Vidal tingués més sentit col·lectiu a l’entramat de passades. Thiago era interior i en el Bayern fa de migcampista, amb obligacions posicionals que li impedeixen anar alegrement a l’atac. Vidal és interior i de vegades Setién l’ha utilitzat de mitjapunta. 

Thiago creu haver complert una etapa a Munic i està a punt de marxar al Liverpool; Vidal desitja quedar-se en el Barça si té garantida la condició de titular.