'PLAY-OFF' D'ASCENS A 2a

García Pimienta: «El Badajoz serà un rival complicadíssim»

El Barça B, que té el reforç del central uruguaià Araujo, confia a superar el penúltim obstacle per arribar a la categoria de plata

marcosl54188418 20 07 2020 el jugador del fc barcelona ronald araujo en un p200722165754

marcosl54188418 20 07 2020 el jugador del fc barcelona ronald araujo en un p200722165754 / FC BARCELONA

2
Es llegeix en minuts

«He analitzat el Badajoz i és un rival potent, serà complicadíssim». Fa hores i hores que Francisco Javier García Pimienta, l’entrenador del Barça B, estudia el conjunt extremeny, el penúltim obstacle en la fase d’ascens a la Segona Divisió A (dijous, 20.00 hores, Footers, Barça TV). És un enemic que el filial blaugrana no tenia des de 1999 quan els dos equips van coincidir, precisament, en la categoria de plata del futbol espanyol. Aquest dijous se citen, de nou, a Algesires.

Al Barça B no li han arribat tots els reforços que demanava García Pimienta, tot i que, almenys, compta amb el central uruguaià Ronald Araujo. Va jugar diumenge a Vitòria amb el primer equip, completant els 90 minuts, i ara lluita per l’ascens a Segona. «Hi ha un grup immens que està junt des de fa molt temps i pujar ara seria el gran objectiu», ha admès el defensa.

«Ronald ens ha donat molt en els dos anys que fa que és al filial. Té 21 anys, però és molt expert. Marca la línia, és un exemple per als companys en el dia a dia», ha explicat el tècnic blaugrana. «Ja s’ha vist el nivell que ha donat al primer equip i ha estat en una convocatòria de la selecció absoluta de l’Uruguai. ¡Imagina’t el nivell que té!», ha precisat García Pimienta. «Ell ha volgut venir, amb totes les conseqüències, per ajudar aquest grup. Només puc agrair-li que sigui aquí».

Fortalesa defensiva extremenya

Araujo sí que baixa al filial, però Riqui Puig i Ansu Fati hauran de mirar aquest ‘play-off’’ d’ascens per televisió, ja que Setién, el tècnic del primer equip, no ha volgut córrer riscos tenint en compte la precarietat de la plantilla i la proximitat del duel europeu amb el Nàpols (8 d’agost al Camp Nou).

Notícies relacionades

«És un partit a cara o creu, com el que ja vam tenir amb el Valladolid Promesas», ha admès García Pimienta. «El Badajoz és molt agressiu, sap sortir molt bé a la contra. Ha rebut molt pocs gols», ha dit el tècnic blaugrana. Es van quedar amb 10 jugadors durant gairebé una hora davant del Bilbao Athletic. «No van ser capaços de marcar-los un gol», ha precisat l’entrenador del filial, indicant que el triomf del conjunt extremeny va acabar arribant a la tanda de penals.

«Hem de ser solidaris al camp. Som el Barça, aspirem al màxim com sempre» (García Pimienta)

El Badajoz va resistir en la pròrroga fins a eliminar el filial basc des dels 11 metres. «Hem de ser solidaris al camp. Som el Barça, aspirem al màxim, com sempre. Hem de competir, és el nostre ADN. El tenen des que eren molt petits. Des que eren benjamins tenen aquesta pressió de guanyar partits», ha afegit recordant que és imprescindible ser «fidel» a l’estil del club.