SETIÉN INTERVÉ

Barça, alguna cosa ha canviat

L'equip firma el partit més complet amb el càntabre i no claudica en la seva lluita per la Lliga malgrat l'embolic del VAR

Els blaugrana enviarien directament l'Espanyol a Segona si dimecres guanya el derbi del Camp Nou

jdomenech54009408 soccer football   la liga santander   villarreal v fc barcel200706003251

jdomenech54009408 soccer football la liga santander villarreal v fc barcel200706003251 / ALBERT GEA

3
Es llegeix en minuts
Marcos López

Alguna cosa ha canviat. Potser ja no serveix per a res. Almenys en la Lliga. Però el Barça vol demostrar que encara és viu, capaç de rebel·lar-se contra el VAR, que en dues ocasions li va sortir creu a l’estadi de la Ceràmica, firmant un partit complet (1-4 i sense gol de Messi) i disposat a lluitar contra el Madrid, a qui en totes les decisions tecnològiques li surt cara.

Si el campió perd la seva corona serà, sobretot, perquè va malgastar la renda de dos punts que tenia

Era un Barça nou i diferent, en què Setién va intervenir des de la pissarra, estant actiu en les pauses d’hidratació i canviant més que mai per fugir de la monotonia. Té l’equip de Zidane encara a quatre punts i li espera dimecres l’Espanyol al Camp Nou, on podria enviar-lo al pou de Segona.

No guanyarà la Lliga el Madrid pel VAR. Però tampoc la perdrà per la tecnologia. I si el campió queda destronat de la seva corona serà, sobretot, perquè va malbaratar un marge de dos punts que tenia després del confinament. Es pot queixar, i fins i tot amb raó, del VAR, però la gran queixa és que no va ser reconeixible després de la pandèmia.

Entusiasme i energia

Va ser, i era, un equip trist, desorientat. Tot i que Setién va intervenir ahir a la nit a Vila-real. Potser ja és tard. Massa tard. Però el Barça, amb l’innovador 4-4-2 setienista en rombe, va trobar finalment Griezmann i el va acostar a Messi. I a Suárez. El Madrid ja pot fer comptes per celebrar una Lliga que necessitava com l’aire per respirar després que els blaugrana, guiats per Messi, n’hagin conquerit vuit de les últimes onze.

L’equip de Zidane va fort, ja que ha encadenat set triomfs consecutius en l’estrany futbol post-Covid-19. Amb tanta força que no el veuen ni tan sols a l’àrea de Courtois per molt que Sergio Ramos es posés damunt la bota de Raúl García. I, en canvi, quan trepitgen Marcelo, es recorre ràpidament a la via de la tecnologia per demostrar una evidència: era penal. Penal clar.

Espanyol, gairebé descendit

«Em cansa que es digui que guanyem pels àrbitres», va bramar irritat Zidane quan abandonava San Mamés i deixava el Barça el més lluny possible. El tenia a set punts. Era un moment delicat perquè els blaugrana ja tenien pràcticament la Lliga perduda.

Al final, Griezmann va disfrutar tenint Messi i Suárez a prop. Va connectar, i de veritat, el trident d’atac

Però de sobte, el futbol, amb una altra estranya picada d’ullet, permet al campió demostrar el seu orgull, al temps que Setién va deixar constància que podia intervenir, i amb molt encert, en la direcció de l’equip.

Era un Barça fresc, dinàmic, que no va sentir vertigen pel VAR. I fins i tot Griezmann somreia feliç perquè tenia uns socis al seu costat (Leo i Luis) que ara sí que l’entenien realment. Tot i que tenia la Lliga a la mà (va començar amb dos punts d’avantatge després del coronavirus), ara sospira perquè el Madrid, o el VAR, li allargui una mà en aquest final tan atapeït. O perquè no sempre la pantalla acabi donant la raó al líder del campionat.

No claudicar

Es tractava, almenys, de no claudicar. Acumulava tres empats en els quatre últims partits (Sevilla, Celta i Atlètic) i la temptació de deixar-se anar podia existir. Però el Barça no va voler renegar de la seva corona i va transformar un exigent examen en un tímid missatge d’optimisme.

Notícies relacionades

Potser no per revalidar la Lliga, perquè amb tant error previ en una ruta plena de dubtes va malgastar el tresor que tenia a les mans. Però potser li pot permetre reconstruir els ponts trencats per arribar a la Champions contra el Nàpols amb els deures fets. I dimecres, si el Barça guanya, deixarà l’Espanyol directament a Segona.