després de l'1-4 del Vila-real-Barça

Setién: «Cada vegada entenc menys el VAR»

El tècnic blaugrana considera que és una eina «que fa el futbol més just», però imperfecta per les interpretacions dels àrbitres

«Ho hem tingut tot», diu el preparador, que va atribuir els empats anteriors a la falta d'encert que sí que va tenir el Barça davant del Vila-real

jdomenech54008771 soccer football   la liga santander   villarreal v fc barcel200706003221

jdomenech54008771 soccer football la liga santander villarreal v fc barcel200706003221 / ALBERT GEA

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech

Sense la contundència de Josep Maria Bartomeu, que considera que les decisions que prenen els àrbitres al VAR estan ajudant el Reial Madrid, Quique Setién va secundar el missatge queixós del Barça, tot i que no tenia cap retret a les decisions que va prendre Del Cerro Grande a Vila-real. Malgrat que es va anul·lar un gol a Lionel Messi per fora de joc d’Arturo Vidal.

«Cada vegada entenc menys el VAR», va explicar Setién, que va optar per ser mesurat. Va preferir reprimir-se i callar les seves consideracions dels últims partits del Madrid. «Tenim una eina que fa el futbol més just, però sembla que no és suficient perquè després hi ha la interpretació que es dona a les jugades fins i tot després de veure-les repetidament».

Faltava encert

En l’ànim de l’entrenador, després de diversos dies discutit pels mals resultats, predominava la satisfacció per la rodona actuació del Barça. «De partits bons n’hem fet uns quants, però els gols ho determinen tot», va analitzar Setién. El tècnic càntabre va insistir que a l’equip li havia faltat encert davant del Sevilla i l’Atlètic, no futbol. També va admetre que el Vila-real és un equip menys sòlid defensivament que els rivals, que sí que van saber frenar el Barça. 

Setién, amb Sergi Roberto i Messi, en una aturada. / ALBERT GEA (REUTERS)

Un dels factors que va contribuir a la millora del seu equip va ser el retoc tàctic, al modificar el 4-3-3, transformant-lo en un 4-4-2 amb el quart centrecampista avançat respecte als altres tres. Davant de l’Atlètic va ocupar aquesta posició Riqui Puig, amb Messi i Suárez com a davanters; a Vila-real, es va retardar Messi, i per davant es van ubicar Suárez i Griezmann.

«Hem compromès molt els centrals i els pivots i a l’atreure tanta gent dins hem pogut progressar per fora, i hem arribat amb molta gent a la rematada», va explicar.  A més de les instruccions tècniques, va ajudar que els tres «es coordinessin extraordinàriament». I que, sobretot, encertessin davant de la porteria d’Asenjo. El Barça va anotar cinc gols per tercera vegada en el seu mandat, tot i que només van ser vàlids quatre. «Marcar aclareix molt el panorama», va assumir Setién. Només l’havia aclarit a Mallorca (0-4) en el primer partit de la represa després de la pandèmia. 

Satisfet amb Griezmann

Notícies relacionades

Un, el millor, el més bonic, va ser de Griezmann. El més discutit de tots. Pel que va costar (120 milions més 15) i pel rendiment, molt per sota de l’esperat. Només havia marcat un gol en la segona volta abans de saltar a la gespa de La Cerámica. Va ser titular després de dos partits seguits suplent.

Setién estava particularment content per veure la resposta del futbolista francès al vot de confiança que li va donar al tornar-li la titularitat. «Estic molt satisfet, com segurament ho estarà ell pel partidàs que ha fet i per la bellesa del gol», va remarcar. El tècnic ho va comparar amb un de Messi al Betis (1-4), en una vaselina sobre Pau López quan a la Lliga anterior era l’entrenador del quadro verd-i-blanc.