03 d’ag 2020

Anar al contingut

VISITA AL VILA-REAL

La difícil gestió del trident del Barça

Setién calma Griezmann amb elogis dient que és «un noi extraordinari» i justifica que Messi i Suárez estiguin sempre al camp

Joan Domènech

La difícil gestió del trident del Barça

JORDI COTRINA

Quique Setién, qüestionat al Barça. Pels resultats (tres empats en els últims quatre partits, que han allunyat l’equip a quatre punts del Madrid). Pel nivell del joc de l’equip, indigne d’elogis, i per la gestió del trident. Tres motius que conviden a discutir les decisions del tècnic. Setién, no obstant, les assumeix totes i les justifica.

Els tres components del trident han fet parlar. Griezmann per ser suplent, Suárez per ser titular i Messi per voler marxar. 

Griezmann, el més damnificat, Setién el va omplir d’elogis. Dies després que l’hagués catalogat d’«indiscutible», el mateix entrenador el va fer seure a la banqueta en els partits més crucials, sense estar justificat un hipotètic descans: a Sevilla, a Vigo i davant l’Atlètic de Madrid. Les aparicions del davanter han arribat cada vegada més tard: minut 77 al Sánchez Pizjuán, minut 80 a Balaídos i minut 89 al Camp Nou.

«Un xaval extraordinari

L’última intervenció va semblar la més nociva i Setién ha parlat amb el futbolista francès abans de la visita a Vila-real, tan important com les dues anteriors. «L’Antoine és un noi extraordinari i tremendament professional», va assegurar el tècnic, convençut que, com a futbolista amb anys d’experiència, «pot entendre la situació». «Això ens ha passat a tots», va afegir Setién, al·ludint al seu passat professional dins el camp.

Suárez felicita Griezmann per un gol a l’Alabès. / JORDI COTRINA

El tècnic càntabre no va precisar quina situació: la de veure’s relegat a la banqueta o la d’entrar en els últims minuts, malgrat ser el fitxatge estrella de la temporada i el segon més car de la història del Barça. O la situació d’estar un pas per darrere de Messi i Suárez, a qui ha mantingut a la gespa, sobretot a l’uruguaià, malgrat el deficient rendiment en algunes fases.

«És un jugador [Suárez] que ha de ser al camp, ha donat moltíssims gols a aquest club», va dir Setién de l’ariet uruguaià. Els dos últims, al Celta, el van col·locar a un esglaó de Ladislao Kubala com a tercer màxim realitzador blaugrana.

L’entrenador va justificar per què és reticent a substituir Suárez, de la mateixa manera que no es planteja, per la seva capacitat decisòria, donar descans a Messi. El capità sap regular els seus esforços, va adduir. Messi i Ter Stegen són els únics que han jugat els 540 minuts.

Setién mira Messi en una pausa del Barça-Atlètic. / Albert gea (reuters)

«Entenc que a cada club hi ha els seus esglaons i les seves jerarquies. «A mi les jerarquies no m’han impedit res, m’han ajudat a prendre decisions i a tenir les coses clares». 


Jerarquies que ajuden

Setién no ha parlat amb Messi. I en tenia motius. Almenys, per saber si és cert que ha decidit anar-se’n el 2021, quan acabi el seu contracte, pel que sembla disgustat per la pèrdua de nivell de l’equip i la paulatina pèrdua d’opcions per guanyar títols, segons va informar la cadena SER.

«No especularé amb això perquè a ell no l’he sentit dir res i són notícies de les quals no tinc constància que hagi comentat ell», va replicar Setién. «El veig bé i parlem del que hem de parlar, sense més ni més».

Potser la desigual situació dels tres components del trident obeeixi a la diferent jerarquia que té cadascun. Setién no les nega, sinó que les accepta.

«Entenc que a cada club hi ha els seus esglaons i les seves jerarquies. Això es guanya per haver tingut un rendiment extraordinari durant molt temps», va comentar, negant que en sigui presoner. Al contrari: «A mi les jerarquies no m’han impedit res, m’han ajudat a prendre decisions i a tenir les coses clares».