INICIATIVA SINGULAR

Xavi Vilajoana, directiu del Barça i també analista tècnic

El nou responsable del planter blaugrana, designat per Bartomeu després de la crisi de la junta, dissecciona a Twitter l'equip de Setién

marcosl53750021 mallorca  spain   june 13  lionel messi of fc barcelona cele200614014443

marcosl53750021 mallorca spain june 13 lionel messi of fc barcelona cele200614014443 / David Ramos

2
Es llegeix en minuts

Es tracta d’una iniciativa singular. Mai vista fins ara. Amb el retorn del futbol després de tres llargs mesos de confinament, Xavier Vilajoana, el responsable de l’equip femení, Barça B, juvenils i futbol formatiu després de la remodelació de la directiva, ha iniciat una anàlisi dels partits de l’equip de Setién. Sota l’epígraf de ‘El partit segons Xavi Vilajoana’, el dirigent aporta la seva mirada sobre el partit contra el Mallorca (0-4) al seu compte de Twitter.

«Reinici molt seriós», ha començat escrivint un dels directius que ha promogut Bartomeu en l’àrea de futbol després de la dimissió de sis membres de la seva junta en ple confinament. «Des del minut 1 (mai millor dit), equip perfecte i reconeixible», ha afirmat Vilajoana introduint-se en un territori que fins ara no havien trepitjat els directius.

«Pressió alta, mobilitat constant que provoca desorganització del rival i així generar passadissos com en el primer gol», ha dit el directiu, remarcant que Messi «ha alternat zones de ningú amb la d’extrem provocant desconcert en el rival». Vilajoana acaba la seva immersió en la dissecció tàctica del partit amb el Mallorca amb una sentència. «Gran partit, bona feina, nois».

Exjugador del Barça

Notícies relacionades

Vilajoana havia sigut jugador del Barça, on va arribar fitxat del planter del DAMM. Va estar en la categoria Juvenil Sub-19 i Barça C entre 1991 i 1994, coincidint amb futbolistes com De la Peña, Jordi Cruyff i Sergi Barjuán, entre d’altres. Va jugar en Segona Divisió B amb l’Hospitalet (1994-1996) i la Gramenet (1996-1997), a més de ser capità del primer equip de futbol sala del Barça (1997-2001), on va arribar a ser convocat per la selecció espanyola universitària per jugar el Mundial de Braga (Portugal).

El juliol del 2015, Bartomeu l’incorpora com a membre de la directiva com a responsable del futbol formatiu amateur. A partir del febrer del 2019 compatibilitza la seva responsabilitat en el futbol formatiu amb el projecte Masia. I ara, el 2020, té sota la seva tutela l’equip femení,el Barça B, els juvenils i tot el futbol formatiu.