A UN ANY DE LES ELECCIONS

Bartomeu-Rousaud: Cisma a la llotja del Camp Nou

Bartomeu fa fora els dissidents, la directiva es trenca i Rousaud reclama avançar eleccions

El president planeja ascendir Moix i Bellver, dues persones molt vinculades a Sandro Rosell

marcosl50271478 barcelona   06 10 2019  deportes   josep maria bartomeu   pr200221232758

marcosl50271478 barcelona 06 10 2019 deportes josep maria bartomeu pr200221232758 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Marcos López

Falta un any perquè es conegui el nom del nou president del Barcelona. I Josep Maria Bartomeu, que no es pot presentar a la reelecció perquè ja ha esgotat els dos mandats que fixen els estatuts del club, no tolera més dissidents en la seva junta perquè necessita un grup de fidels per acompanyar-lo en els seus mesos finals a la llotja. El cisma en la directiva és total.

Fins al punt que ja no s’amaguen les profundes diferències que havien escindit els dos sectors des de la crisi digital del Barçagate. S’ha imposat, al final, el cop a la taula de Bartomeu que fa fora Emili Rousaud, vicepresident institucional, a qui havia ungit com a successor i líder del projecte continuista fa tot just tres mesos, i Enrique Tombas, vicepresident quart i tresorer, a més de degradar també en el camí  Josep Pont, responsable de l’àrea comercial, i Silvio Elías, vocal i responsable del futbol formatiu professional (Barça B i Juvenil A).

Bartomeu s’ha cansat de la rebel·lió provocada pel Barçagate i busca fidels per al seu últim any de mandat

Bartomeu s’ha cansat de la rebel·lió provocada per l’esclat del Barçagate, en què el grup liderat per Rousaud va demanar explicacions al president i va instar-lo a avançar les eleccions, previstes per al 2021.

Un missatge que va tornar a repetir durant tot dimecres el mateix Rousaud, qui va comparèixer públicament del matí a la nit a Ser Catalunya, RAC-1 i Catalunya Ràdio per rebatre amb enorme duresa les acusacions del president, i retratar, alhora, un tenebrós paisatge econòmic en el futur del club.

Triturant vicepresidents

«El que ha fet Bartomeu em sembla poc valent, per telèfon i sense cap avís previ. No són formes», va denunciar Rousaud, assumint que el president el «degradarà com a vocal», però no el pot fer dimitir de la junta. Ni a ell. Ni a Tombas. Però Bartomeu, en menys de quatre anys, ha vist com quatre dels seus vicepresidents (Susana Monje, Carles Vilarrubí, Manel Arroyo i Jordi Mestre) l’abandonaven per discrepàncies amb la seva manera de portar el Barça.

Serien ara sis des de novembre del 2016, quan Monje es va retirar de la gestió i la responsabilitat econòmica del club. Però el president ha decidit acabar el seu mandat envoltat d’un grup de fidels i liquidar així qualsevol tipus de dissidència.

Rousaud parla amb la directiva Maria Teixidor. / JORDI COTRINA

«Potser vol directius amb un perfil diferent, menys exigents, per dir-ho suaument» (Rousaud)

«Potser vol directius amb un perfil diferent, menys exigents, per dir-ho suaument», va revelar Rousaud, mentre el president ultima la revolució a la seva junta ascendint  Jordi Moix, que seria el vicepresident econòmic i continuaria com a màxim responsable de l’Espai Barça, ara paralitzat també pel coronavirus, a més de nomenar tresorer  David Bellver, acabat d’entrar a la junta el mes de gener.

La ‘connexió Rosell’

Tant Moix, dels pocs que continuen en la junta des del 2015, com Bellver són persones molt connectades des de fa temps amb Sandro Rosell, l’expresident del Barça. No només vol acabar l’any que li falta sinó que Bartomeu busca ara el camí per dibuixar una candidatura continuista. Encara que sigui fora de la seva actual junta, en què Jordi Cardoner, que es va autodescartar per a la lluita electoral, pugui canviar d’opinió després d’aquest terratrèmol viscut a la llotja del Camp Nou.

Al voltant del president hi ha terra cremada. Enfrontat a un sector de la junta, amb els jugadors enfadats i Messi més crític que mai

Notícies relacionades

«Venen temps molt difícils econòmicament i una junta en el seu últim any no és la més indicada. I menys una junta en plena crisi amb una part de la directiva, amb els jugadors enfrontats a ella i amb una mocadorada cada dia que es juga a l’estadi. El més prudent seria avançar les eleccions, però que consti que ho dic com una opinió personal», va recalcar Rousaud per sostenir el seu argument d’avançar eleccions.

Bartomeu té al seu voltant terra cremada. Enfrontat amb un sector de la seva junta, irritada la plantilla amb el club i amb Abidal i amb un Messi combatiu com no s’havia vist abans, fent dos seriosos tocs en només tres mesos. Però el president creu que resistirà el seu últim any.