ABANS D'ACOMIADAR VALVERDE

Koeman: «El Barça em va trucar, però vaig dir que no per la selecció»

El tècnic holandès recorda que De Jong «juga en una posició diferent» que la ocupava a l'Ajax i amb Holanda

marcosl48490710 soccer football   uefa nations league semi final   netherlan200303201028

marcosl48490710 soccer football uefa nations league semi final netherlan200303201028 / CARL RECINE

1
Es llegeix en minuts

El Barça primer va voler fitxar Xavi Hernández, però aquest va renunciar a l’oferta. Després va intentar contractar Ronald Koeman, però aquest també va declinar l’oferiment per substituir Ernesto Valverde. Al final, va acabar arribant Quique Setién. «Sí, el Barça em va trucar», ha confirmat l’heroi de Wembley en declaracions a la cadena SER després del sorteig de la Lliga de les Nacions. «Vaig dir que no perquè estava amb la selecció», ha confirmat el tècnic holandès, que prepara la participació en la pròxima Eurocopa.

Aquest infructuós viatge a Qatar per convèncer Xavi es va produir abans de la destitució oficial de Valverde. I aquesta trucada a la qual es refereix Koeman també es va fer abans que el club fes públic l’acomiadament del Txingurri.

Notícies relacionades

Abans d’acomiadar Valverde, el club blaugrana va contactar amb dos símbols del barcelonisme. Però cap d’ells va acceptar l’oferta de Josep Maria Bartomeu, vehiculada a través d’Éric Abidal, el secretari tècnic. Xavi va entendre que no era el moment. El mateix moviment es va fer amb Koeman. I el club blaugrana va rebre la mateixa negativa. I la crisi es va resoldre amb l’arribada de Setién a la banqueta del Camp Nou. 

Koeman, per una altra banda, també va abordar l’irregular rendiment que està oferint el seu compatriota De Jong en els seus primers mesos com a blaugrana. «La part positiva és que juga molt amb el Barcelona», ha assegurat el seleccionador holandès. «Juga en una posició diferent a la que està acostumat. Ni amb l’Ajax ni amb selecció juga en aquesta posició. A base de jugar partits s’aprenen moltes coses, però amb mi juga diferent», ha recalcat Koeman.