ARRIBA EL CLÀSSIC

Setién perfila un «pla» per seguir la ratxa al Bernabéu

El tècnic blaugrana, que afronta el seu primer clàssic, ja ha guanyat dues vegades a Chamartín

L'entrenador considera que el partit és «molt més vital» per al Reial Madrid que per al Barça

marcosl52289441 grafcat1440  barcelona  14 02 2020   el entrenador del fc ba200221125528

marcosl52289441 grafcat1440 barcelona 14 02 2020 el entrenador del fc ba200221125528 / Alejandro Garcia

3
Es llegeix en minuts
Rafael Tapounet
Rafael Tapounet

Periodista

Especialista en música, cinema, llibres, futbol, críquet i subcultures

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Quique Setién arriba al seu primer clàssic amb un expedient ric en precedents prometedors: en les seves quatre visites al Santiago Bernabéu com a entrenador, el càntabre ha arrencat dues victòries (totes dues amb el Betis) i un empat (amb l’UD Las Palmas, en un partit que l’equip canari guanyava per 1-3 en el minut 86). El tècnic blaugrana sap, doncs, com fer-li mal al Reial Madrid al seu camp. I els seus jugadors, també, com testifiquen els quatre triomfs de Lliga del FC Barcelona a Chamartín en les quatre últimes temporades. I tot i que Setién afirma que «en aquests partits, el passat no compta», tampoc oculta que donar continuïtat a la recent hegemonia barcelonista a la Casa Blanca és un repte que l’estimula de manera molt particular: «La veritat és que em faria moltíssima il·lusió guanyar aquest clàssic i continuar la ratxa extraordinària que porta el club i la que porto jo, però la realitat és bastant més complicada que les il·lusions».

En realitat, prolongar aquesta ratxa guanyadora al Bernabéu no és la principal motivació de l’equip blaugrana, que sap que una victòria suposaria donar un important cop d’autoritat de cara a la conquesta de la Lliga 2019-20 i deixaria, de pas, molt tocat el seu rival principal. «Ens donaria un avantatge important, tot i que no suficient» per donar per tancat el campionat, va apuntar Setién. Certament, cinc punts de renda encara a falta de 12 jornades no semblen garantia de res, però sí que poden suposar un pes anímic considerable per a un equip que, com el Madrid, ve de tres mals resultats consecutius. «No em fio gens de les dinàmiques, i menys en un partit com aquest», va dir l’entrenador del Barça, que sí que va admetre que el conjunt blanc arriba a la cita amb més urgència. «Per a ells és un partit vital, sí, segurament molt més que per a nosaltres, per l’avantatge que podria quedar si guanyem. Però jo no em fio de res».

Valentia per anar contra el partit

En la trobada amb la premsa prèvia al duel d’aquesta nit, el de Santander va afirmar que espera un xoc «molt disputat, amb alternatives, igualat», en què el seu equip, va explicar, «tractarà de ser atrevit, de tenir el control del joc i d’anar contra el partit», però va advertir que el Madrid en cap cas es conformarà amb un paper «contemplatiu»: «Ens collaran des de l’inici i haurem de ser molt hàbils per superar la seva pressió».

A més de la inclusió o no de Jordi Alba a l’equip inicial («les sensacions són positives, però caldrà veure com està demà per decidir amb ell si surt d’inici»), el tècnic va dir que tenia «algun dubte més» respecte a l’onze. La presència de Gerard Piqué no n’és un, ja que el central, va indicar, ha superat les molèsties al turmell que el van obligar a retirar-se abans de temps en el duel de Champions amb el Nàpols i «no tindrà cap problema». La composició del trio d’atac, en què Arturo Vidal, Martin Braithwaite i Ansu Fati es disputen una plaça per acompanyar Messi i Griezmann, és menys clara. «Tots els futbolistes que tenim estan preparats per jugar de sortida», va dir el tècnic.

Collado, sí; Riqui Puig, no

La recuperació de Jordi Alba i l’arribada de Braithwaite aquesta vegada han donat un descans a Setién a l’hora de confeccionar la llista de convocats, en què, a més d’Ansu, només treu un altre jugador amb fitxa del filial, Álex Collado, que ha tornat a passar per davant de Riqui Puig. A falta de tancar l’alineació titular, l’entrenador té bastant perfilat «el pla» amb què farà front al Madrid, una aposta que s’ha vist enriquida per les conclusions que va poder extreure de la victòria del Manchester City al Bernabéu dimecres passat.

Setién, que, juntament amb Éder Sarabia, va presenciar aquest partit des d’una llotja privada al Bernabéu, després va estar parlant amb Pep Guardiola, tot i que ahir no va voler donar detalls sobre el contingut d’aquesta conversa. «Vam anar a veure el partit, no a veure Guardiola. Vam veure el pla que ell va dissenyar amb un equip que és similar al nostre quant a conceptes. Després sí que vam tenir l’oportunitat de parlar una estona, però del partit vam parlar poc. Hi ha coses que va poder fer el City aquell dia que ens poden anar bé i altres que nosaltres no podem fer o que no ens interessen», va afirmar.

Notícies relacionades