El tècnic ha encaixat els tres últims del capità del Barça, un amb l'Osasuna i els dos més recents amb l'Eibar

jdomenech52427392 barcelona  22 02 2020   deportes         messi con el bal n 200222190820

jdomenech52427392 barcelona 22 02 2020 deportes messi con el bal n 200222190820 / JORDI COTRINA

2
Joan Domènech

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

«El cabró del Messi descansa durant el partit», va comentar divendres, en to jocós, gens ofensiu, José Luis Mendilibar quan li van preguntar si confiava que Setién li donés descans per tractar-se del partit previ del Barça a la cita europea contra el Nàpols.

«El cabró del Messi m’ha fet un altre pòquer», podria comentar ara el tècnic basc després de passar pel Camp Nou i patir, de nou, la voracitat golejadora del capità del Barça, que afrontava el partit immers en una mala ratxa de quatre partits sense marcar. No hi va haver cinquè dolent.

Dels set pòquers que ha aconseguit Messi en tota la seva carrera, els tres últims consecutius els ha patit Mendilibar. Dos amb l’Eibar, els dos últims. Però l’anterior va ser quan dirigia l’Osasuna (5-1), en la campanya 2012-13, així que n’encadena amb tres. Per a la seva desgràcia, s’ha convertit en la víctima principal d’aquests festivals de l’argentí.

Messi s’emporta la pilota amb què va marcar els quatre gols a Almunia; al darrere, el porter de l’Arsenal. / JOAN CORTADELLAS

L’Eibar va fer un tuit admiratiu per la nova catàstrofe que els havia causat Messi. Malgrat que es produïa per segona vegada i amb prou feines havent transcorregut dos anys. La primera va ser el setembre del 2017.  Ernesto Valverde no ha sobreviscut a l’elèctrica banqueta del Camp Nou. Mendilibar aguanta. Malgrat els disgustos del cabró. «Et patim. Et sofrim. Et suportem. I no ens en queda cap altre remei que posar-nos dempeus i aplaudir-te», va escriure el community manager de l’Eibar. Mendilibar ho subscriuria.

«El cabró [Messi] descansa en el partit. Sap quan ha de participar, quan descansar... Si li donen el dia lliure ho passaria pitjor veient-ho des de la grada i es cansaria més. No compto que Messi descansi». Això va dir Mendilibar divendres, recordant que en un altre Barça-Osasuna, de Copa, Messi es va posar malalt al matí, però a la tarda va voler jugar. Es va asseure a la banqueta. Va entrar al camp amb 2-0, i va marcar dos gols per al 4-0 final. Leo tampoc va descansar davant de la porteria de Dmitrevic aquest dissabte.

Xavi i Puyol feliciten Messi pels quatre gols a l’Osasuna. / Álvaro barrientos (ap)

Deu anys del primer

El primer pòquer de Messi aviat farà deu anys. Les víctimes van ser d’altres. De més pedigrí, amb tot el respecte. L’exhibició de l’astre argentí va ser sonada: en uns quarts de final de la Champions contra l’Arsenal que dirigia Arsène Wenger (4-1). A Europa també va fer l’únic repòquer de la seva carrera. La víctima va ser el Bayer Leverkusen (7-1), que va quedar sepultat en els vuitens de la Champions 2011-12. El doblet de Cristian Tello, que va completar l’estrip a l’equip alemany, va passar desapercebut.

En aquella mateixa campanya, en què va segellar el rècord mundial de gols en temporada futbolística i en any natural (2012), Messi va obrir la pàgina dels pòquers de la Lliga. El València va ser el primer damnificat de la llista que ara per ara tanca l’Eibar. En la penúltima jornada, que significava alhora el comiat de Pep Guardiola del Barça, Messi va rubricar un derbi sensacional. Amb l’ajuda de dos penals.