05 d’abr 2020

Anar al contingut

ANÀLISI TÀCTICA

Les claus tàctiques del Barça-Getafe: el sofriment per sistema

El gol d'Ángel va provocar una altra agonia, però una triple parada de Ter Stegen va evitar l'empat

Marcos López

Les claus tàctiques del Barça-Getafe: el sofriment per sistema

JORDI COTRINA

1. Pausa i velocitat entre Leo-Antoine 

Estava el Barça angoixat. Havia passat mitja hora de partit. I a penes s’havia acostat a l’àrea del Getafe. Però va tenir llavors la paciència necessària per sobreposar-se a una sèrie d’errors no forçats (Busquets, Arthur i fins i tot Junior) per iniciar l’acció de l’1-0. La jugada que va canviar el partit. Va sortir amb tranquil·litat Umtiti al pic de l’àrea contrària. Com si fos un volant o extrem. El central va detectar Messi  Leo va trobar Griezmann. Pausa i velocitat. Gol.

Griezmann i Messi, al centre, s’abracen després del gol del francès / Afp

2. Ángel provoca una altra vegada agonia 

De nou, el Barça va tornar a acabar un partit patint. Sense tenir el control com sí que havia tingut en moltes fases del joc a través del toc. Però n’hi va haver prou amb una internada de Jaime Mata per la banda dreta perquè Ángel castigués de nou la defensa blaugrana. Era la primera rematada a porteria del Getafe. Una altra vegada. Cada vegada que el disparen els rivals (en 17 dels 34 partits d’aquesta temporada ha sigut així) troben un tresor. Tres tocs d’Ángel, un xut, 2-1. 

Ter Stegen desbarata la millor ocasió del Getafe per empatar després d’una rematada de Ángel / Efe

3. Ter Stegen, dos jugadors en un 

Ha sigut el porter alemany el cinquè jugador del Barcelona en fer passades, només superat per Busquets (106 de bons de 122 intents), Piqué (74 de 88), Umtiti (73 de 81) i Arthur (63 de 66). Però Ter Stegen no només va repartir 55 passades bones de les 69 que va intentar, sinó que va deixar una parada monumental per sostenir el Barça després del 2-1. En realitat, va ser una triple parada. Perquè fins i tot en tres ocasions va treure l’alemany la seva mà dreta per evitar l’empat del Getafe. Marc, o dos jugadors en un (porter i lliure). 

Temes: Ter Stegen