L'ÚLTIM RÈCORD DE MESSI

Ningú ha guanyat més partits que Messi en aquesta dècada: 260

L'estrella del Barça avantatja Busquets en 15 triomfs i Cristiano Ronaldo, en 16, en una llista que té, en cinquena posició, Piqué, amb 219

El Barça de l'excel·lència, amb 24 títols (entre els quals, dues Champions, 2011 i 2015), és lider en trofeus i victòries (289) en la dècada que acomiadem

rozas37605124 barcelona 08 03 2017 partido liga de campeones fc barcelona 191230102338

rozas37605124 barcelona 08 03 2017 partido liga de campeones fc barcelona 191230102338 / SANTIAGO GARCES

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Demà acomiadem una de les dècades més prodigioses del futbol. Molt especialment per alBarça, l’equip que més ha guanyat en els segons deu anys del segle XXI i, és clar, per a l’argentí Lionel Messi, que s’ha convertit en el més gran futbolista de tots els temps.

El Barça, amb 24 títols en aquesta dècada (entre els quals, dues Champions, 2011 i 2015), és també líder en victòries tenint en compte els cinc grans campionats europeus, amb 289 triomfs. Pel que fa a Messi, la companyia Opta informa que l’estrella argentina és el futbolista que més victòries acumula en aquests últims deu anys: suma 260 triomfs. Messi també lidera la llista de màxims golejadors de la Lliga espanyola en aquesta dècada amb 369 gols en 343 partits, seguit de CR7, amb 304 gols en 284 duels.

Tres entre els cinc primers

El conjunt que dirigeix ara Ernesto Valverde compta amb fins a tres jugadors entre els cinc futbolistes que més partits han guanyat en aquesta dècada. La llista, liderada per Messi (260 victòries), té com a segon més guanyador el centrecampista blaugrana Sergio Busquets (245 triomfs), com tercer el portentós Cristiano Ronaldo (244), com a quartl’alemany Thomas Müller (228) i, com a cinquens, el central Gerard Piqué i el genial Karim Benzema, tots dos amb 219 victòries.

Messi va assegurar, en una recent xerrada en el compte oficial de LaLiga, que ser «el màxim golejador» de la Lliga «és especial» pel que «significa» aquest certamen, però va reconèixer que actualment surt «menys mentalitzat» en marcar, «en convertir», i més concentrat en el joc.

Més joc que gols

«Ser el màxim golejador de La Liga, amb el que significa La Liga espanyola, és especial. Crec que és un dels rècords més macos que tinc», va manifestar el crac del Barcelona, que va culminar com a líder de la taula de golejadors amb 13 gols, un més que Karim Benzema, del Reial Madrid. En el global d’aquest 2019 que ja acaba, Messi va aconseguir 33 dianes per 27 de Benzema, també segon en aquesta llista.

Notícies relacionades

Al parlar de la seva eficàcia, el futbolista va recordar: «Els primers anys em costava fer molts gols. Recordo que Eto’o em deia ‘el dia que comencis a fer gols faràs moltíssims gols’. Tenia moltes ocasions i no les ficava, però un dia em vaig destapar, va entrar i, a partir d’aquí, van començar a entrar totes».

Sobre la seva enorme capacitat per convertir les faltes, Messi va explicar en aquesta mateixa xerrada que tot es deu a la feina en els entrenaments. «S’ha d’entrenar aquestes accions, sí, de la mateixa manera que també s’ha de saber mirar al teu voltant abans de xutar, observar, intuir, si l’arquer es mou abans, si fa el passet, si no el fa, com reacciona i com planta la barrera. La veritat que ara sí que ho estudio una mica més, però tot és feina i entrenament».

Temes:

Messi