PREPARATIUS DEL CLÀSSIC

Garantir l'arribada al Camp Nou de jugadors i afició, prioritat del Govern

El dispositiu dels Mossos també contempla assegurar que la mobilització de Tsunami Democràtic transcorri sense incidents

consell

consell

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

Garantir que jugadors i aficionats arribin al Camp Nou per alclàssic Barça-Madrid és la prioritat del Govern. Així s’ha posat de manifest en la reunió que ha mantingut el gabinet de seguiment del dispositiu de seguretat per a aquest partit, marcat per les anunciades mobilitzacions de Tsunami Democràtic. En la reunió, a les 08.30 hores d’aquest dimarts, hi han participat el president, Quim Torra; el conseller d’Interior, Miquel Buch, i els consellers Meritxell Budó, Ester Capella, Alba Vergés i Damià Calvet.

Durant la reunió s’ha analitzat el dispositiu previst per al partit de dimecres. L’objectiu és que el clàssic es desenvolupi sense incidents. També que als voltants del Camp Nou, la mobilització de Tsunami transcorri amb seguretat.

Notícies relacionades

El conseller Buch ha posat sobre la taula el context actual en què té lloc aquest Barça-Madrid, amb una situació d’alerta terrorista de 4 sobre 5. Coincideix, a més, amb dates pròximes al Nadal, amb un important trànsit de persones, a més de la mateixa complexitat d’un partit entre blaugranes i blancs.

El dispositiu dels Mossos comptarà amb el recolzament de la Guàrdia Urbana de Barcelona. A més, el Ministeri de l’Interior ha enviat uns 400 agents antiavalotsde Policia Nacional i Guàrdia Civil a Barcelona per reforçar la seguretat de diferents punts de la ciutat amb vista a possibles incidents «abans, durant i, després» del partit, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO. Els 400 policies i guàrdies civils no participaran en el dispositiu específic de seguretat del clàssic, que correspon als Mossos d’Esquadra. La policia catalana no ha demanat aquesta vegada la col·laboració d’altres forces de seguretat de l’Estat.