El Barça i el Madrid sortiran cap al Camp Nou des del mateix hotel

Els dos clubs accepten la proposta dels Mossos per garantir l'arribada dels jugadors a l'estadi

zentauroepp47976420 camp nou191213111817

zentauroepp47976420 camp nou191213111817 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les mobilitzacions convocades per la plataforma independentista Tsunami Democràtic per aprofitar dimecres la disputa del clàssic entre el FC Barcelona i el Reial Madrid al Camp Nou com a altaveu de les seves reivindicacions han obligat a modificar per complet els costums dels dos equips en les hores prèvies al partit, programat per a les 20.00 hores. Tant els blaugranes com els blancs es concentraran abans del partit a l’Hotel Sofia, propietat de l’exvicepresident esportiu del Barça Jordi Mestre, i d’allà partiran cap a l’estadi en dos autocars aprofitant l’espai de seguretat habilitat pels Mossos d’Esquadra.

La decisió d’agrupar les dues plantilles i l’equip arbitral al mateix hotel, situat a només 500 metres del Camp Nou,es va prendre a partir d’una recomanació expressa de la policia catalana, segons van relatar fonts consultades per EL PERIÓDICO. En principi, el Reial Madrid tenia previst viatjar el mateix dimecres al matí i allotjar-se a l’Hotel Rei Joan Carles I, com té per costum cada vegada que visita Barcelona, però els Mossos van convèncer el club blanc perquè canviés el lloc de concentració a fi de facilitar el treball policial.

Dependències separades

Notícies relacionades

També el Barça va acceptar la proposta dels responsables del dispositiu de seguretat. Així, en lloc de dirigir-se a l’estadi en els seus propis vehicles un parell d’hores abans del partit, que és el que acostumen a fer, els jugadors barcelonistes arribaran a l’Hotel Sofia abans de dinar. Un cop allà, utilitzaran unes dependències separades de les que acolliran la delegació madridista, de manera que els dos equips no hauran de compartir espais.

Des de primera hora, els Mossos faran desallotjar la zona que s’estén entre l’hotel i el Camp Nou, restringint al màxim la circulació i controlant tots els moviments, de manera que els manifestants que acudeixin a la crida de Tsunami Democràtic, que va convocar la manifestació a les 16.00 hores, no podran interferir el pas dels autocars que traslladaran els futbolistes i el quartet arbitral. No hi haurà un comboi conjunt, així que el Barça i el Reial Madrid podran sortir cap al camp en el moment en què ho considerin oportú.