LEO-CRISTIANO (6-5)

f4336e53-ee1c-4c7c-9db5-c0c7f6680923-hd-web / periodico

Messi conquista la seva sisena Pilota d'Or

«Es va acostant la meva retirada, però Déu vulgui que em quedin diversos anys més», assegura l'estrella argentina

«El que sento per aquest club va mes allà de qualsevol paper i firma. Vull estar bé mentre sigui al Barça»

5
Es llegeix en minuts
Marcos López

Messi es va retrobar amb la seva pilota preferida. Messi va tornar a bressolar i besar aquesta pilota daurada que simbolitza el que ja ha deixat de ser notícia. És el millor jugador del món, fins i tot quan va acabar deshonrat com a cinquè classificat el 2018. Ara, la pilota va retornar al seu amo, acompanyat de Thiago i Mateo, els seus dos fills grans, que s’ho van passar bomba a París. Ja té la sisena Pilota d’Or.

«Soc conscient de l’edat que tinc. Es va acostant el moment de la retirada. Però encara em queden diversos anys. Sembla que el temps vola. Tot passa molt ràpid. Espero continuar disfrutant del futbol», ha dit Messi després de rebre el trofeu de mans de Modric. «T’ho mereixes», va dir el croat a l’argentí. Cristiano, en canvi, no va assistir a la gala. Leo és la Pilota d’Or, en segon lloc Van Dijk, el defensa del Liverpool, tercer va ser el davanter portuguès de la Juventus i quart Mané, el golejador del campió d’Europa.

A les 21.31 h del dilluns 2 de desembre del 2019, va quedar nominat Leo VI com l’autèntic monarca del futbol mundial. Alguna cosa està canviant, perquè s’albira una nova generació que surt a l’elit òrfena, a més, de jugadors espanyols, una cosa que no passava des de fa 30 anys. N’arriben de nous com Van Dijk (segon classificat) i Salah (tercer), tots dos estrelles del Liverpool campió d’Europa, però el rei no es toca. ¿I Modric? Ni rastre de l’última Pilota d’Or. No apareixia en la llista dels millors. Hi va ser per donar-li la pilota a Leo.

Leo, sis; Cristiano, cinc

Mana la Premier, que va colar fins a 15 jugadors en la llista de 30 nominats. Però governa Leo. Està naixent un nou ordre, però ningú pot amb ell. Ja fa una dècada que va besar la seva primera Pilota d’Or, sent tot just un jove de 22 anys que s’acostava al cim del món. Des d’aleshores, no ha descendit d’aquest tron, per molt que hagués d’esperar fins ahir per resoldre aquesta anomalia entre ell i Cristiano. Ja té Leo sis pilotes. I CR, cinc.

«Fa 10 anys rebia la meva primera Pilota d’Or. Tenia 22 anys. Avui rebo la sisena en un moment totalment diferent, molt especial en la meva vida personal» (Messi)

«Fa 10 anys rebia la meva primera Pilota d’Or. Recordo que vaig venir amb els meus tres germans. Tenia 22 anys», ha recordat un emocionat Messi. «Era tot impensable per mi. No podia passar tot el que estic vivint. Avui rebut la sisena en un moment totalment diferent, en un moment molt especial en la meva vida personal. Amb la meva dona i els meus tres fills, el meu germà i un de tants nebots que tinc».

Està l’astre argentí per sobre d’entrenadors. Rijkaard el va bressolar amb mim abans que Guardiola li trobés l’hàbitat de fals nou per explotar com a golejador, superant la crisi ‘tatomartiniana’, reinventant-se amb Luis Enrique i descobrint ara nous registres amb Valverde sense deixar de ser infinitament únic.

«Mai em conformo amb els premis individuals. Vull aconseguir els objectius a nivell grupal» (Messi)

«Mai em conformo amb els premis individuals, és un premi maco. Però són secundaris. Els objectius són aconseguir-los a nivell grupal», ha dit Messi. «Cal disfrutar les coses mentre ho intentes», ha afegit el davanter del Barcelona. «És un orgull i un plaer formar part de la història del meu club, al qual tant estimo. És important per al Barcelona aquest reconeixement i fa que el club continuï sent més gran encara», ha precisat el ‘10’ del Barça.

Un futbol que no envelleix

Té 32 anys i és pare de tres fills (Thiago, Mateo i Ciro), però el seu joc no envelleix. Més aviat sembla regenerar-se cada any que passa transformat en un dictador de la pilota. En realitat, és la síntesi del que va ser (regatejador indesxifrable, arrencant des de la banda dreta com si fossin els temps de Rijkaard, a la qual va tornar amb Luis Enrique per cohabitar plàcidament amb Suárez, amic i veí de l’ànima) i del que no es creia que arribés realment a ser. Domina l’espai, governa el camp i, ara, a més, gestiona i modula el missatge amb astúcia, conscient que ha entrat en els anys finals d’una carrera singularment gloriosa.

Li van caient peces del seu meravellós castell de cartes que el protegien (Xavi primer, Iniesta després; abans van ser Puyol i Valdés), però ell se sosté dempeus, sacsejat per ferides europees, com Roma i Anfield, que el torturaran per sempre. Malgrat aquells gairebé cinc anys de sequera en la Champions, Messi no s’abandona, instal·lat en la rutina de decidir partits diàriament com si estigués jugant al jardí de la seva casa de Castelldefels amb els seus fills.

«El que sento per aquest club va més enllà de qualsevol paper i firma» (Messi)

I allà continua ell, com a únic cap del futbol. «El que sento per aquest club va mes allà de qualsevol paper i firma. Vull estar bé mentre sigui al Barça i passa per això, no per una altra cosa», ha recordat l’astre argentí.

De Jong, 11è classificat; Griezmann; 18è; Ter Stegen, 24è

Notícies relacionades

Aquesta rebel·lió li ha permès retornar a París per instal·lar-se, de nou, en el centre de l’univers. Ja ningú del Barça està al seu costat al podi. Xavi està iniciant la seva carrera d’entrenador a Qatar i Iniesta disfruta de la seva experiència japonesa abans de posar-se a estudiar per a tècnic. Ter Stegen va quedar, finalment ubicat al lloc 24 dels 30 millors del món, mentre Griezmann va i ve de l’elit protagonista d’una desconcertant trajectòria. El 2019 va quedar confinat al divuitè lloc. La seva carrera és estranya. El 2016, va ser tercer; el 2017 va acabar el 18; el 2018, va tornar a ser tercer i ara, una altra vegada, el 18.

A De Jong, que va ser una de les grans sensacions amb l’Ajax abans de fitxar pel Barça, l’han premiat amb l’onzè lloc, a punt de colar-se entre els 10 millors del planeta. Els jugadors del Madrid han desaparegut de l’escenari de l’aristocràcia. El seu primer representant és Eden Hazard, recompensat per la seva gran temporada amb el Chelsea amb la tretzena plaça.    

Actualitzar

Fa 1606 dies

Fa 1606 dies

Fa 1606 dies

Fa 1606 dies

Fa 1606 dies

Fa 1606 dies

Fa 1606 dies

Fa 1606 dies

Fa 1606 dies

Fa 1606 dies

Fa 1606 dies

Fa 1606 dies

Fa 1606 dies

Fa 1606 dies

Fa 1606 dies

Fa 1606 dies

Fa 1606 dies

Carregar més