PARTIT AJORNAT

Barça i Madrid proposen que el clàssic es disputi el 18 de desembre

Els dos clubs acorden la data després que el Comitè de Competició confirmés l'ajornament del partit

jcarbo45665479 bara181028200235

jcarbo45665479 bara181028200235 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El FC Barcelona i el Reial Madrid s’han posat d’acord a l’hora de proposar que el clàssic es disputi el pròxim 18 de desembre. L’anunci dels dos clubs ha arribat després que el Comitè de Competició fes oficial aquest matí l’ajornament del partit, que s’havia de disputar el 26 d’octubre. A causa de la situació política i d’una possible falta de seguretat durant el partit, segons apunta el comitè, s’ha accedit a la petició de LaLiga de canviar de data el partit de lliga.

El Comitè de Competició de la Federació Espanyola ha passat la pilota al Barça i el Madrid perquè decideixin quin dia els aniria millor disputar el clàssic. El primer en pronunciar-se ha sigut el FC Barcelona, que, en un comunicat, ha explicitat que la seva preferència és el 18 de desembre, que cau en dimecres.

En aquest comunicat, l’entitat blaugrana assegura que la seva primera opció era mantenir la data del 26 d’octubre, ja que «el club té una confiança absoluta en l’actitud cívica i pacífica de la seva massa social, que sempre s’expressa al Camp Nou de manera exemplar».

Copa del Rei

Notícies relacionades

Poc després ha sigut el Reial Madrid el que, en una breu nota, ha fet saber que la data proposada pels dos clubs és, efectivament, el 18 de desembre. Es pot recordar que en aquella jornada es disputa la primera eliminatòria de la Copa del Rei, tot i que ni el Barça ni el Madrid tenen partits en aquesta ronda.

Javier Tebas, president de la LFP, va voler intercanviar l’ordre del calendari i que el clàssic de la primera volta es disputés al Santiago Bernabéu i la tornada, al Camp Nou l’1 de març. Però ni el Barça ni el Madrid van accedir a aquesta permuta i van presentar les respectives al·legacions.