EL BARÇA-MADRID DEL 26-O

Valverde: «Vull jugar el clàssic a casa meva; els meus jugadors, també»

«La setmana ha sigut estranya, però queden nou dies i se n'està parlant massa», afirma el tècnic blaugrana

marcosl50019979 sant joan despi  23 09 2019  deportes  ernesto valverde a tr191014160436

marcosl50019979 sant joan despi 23 09 2019 deportes ernesto valverde a tr191014160436

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

Ernesto Valverde ha volgut transmetre un missatge de calma just ara que el clàssic Barça-Madrid corre perill. Missatge de calma i seny. Vol que el clàssic es jugui al Camp Nou el 26 d’octubre a l’hora fixada. És a dir, a la una del migdia. Com ja estava pactat. «Vull jugar el clàssic a casa; els meus jugadors, també», ha dit l’entrenador del Barcelona. «És cert que s’estan comentant moltes coses sobre aquest partit. És cert que hi va haver un plantejament de canviar l’ordre dels partits, i no ho acabàvem de veure clar, perquè tenim un partit dimecres. Viatgem a Praga i caldria tornar a viatjar», ha revelat el tècnic.

Valverde creu que «caldria respectar el calendari i els aficionats». «El més normal és jugar al nostre camp. Després ja veurem què passa. Però aquestes circumstàncies s’estan anticipant. Sabem que aquesta setmana està sent estranya, però confiem a jugar el partit al nostre estadi. És el que volem», ha recalcat l’entrenador del Barcelona, i ha recordat que «queden nou dies per a aquest partit i se n’està parlant massa».

Després, Valverde ha recordat el que va passar en el Barça-Las Palmas de fa dos anys, que es va acabar jugant a porta tancada. «L’1 d’octubre hi va haver un partit aquí i una setmana després vam jugar al Wanda i tothom preveia un partit dramàtic i que s’acabés el món. I cadascú va expressar les seves idees sense cap problema. I el mateix esperem aquí», ha indicat. I s’ha adherit al comunicat emès pel club després de la sentència pel procés: «El club ha fet un comunicat en el qual estem representats tots i és clar que jo estic assegut aquí com a entrenador del Barça».

Una oportunitat, no un perill

Notícies relacionades

Després,Valverdeha volgut recordar que el partit en comptes de ser un perill pot ser una oportunitat per demostrar moltes coses. El tècnic veu el clàssic com un missatge de calma. «El veig com una oportunitat per a molta gent d’aquí. I també per als nostres aficionats. Per a la gent de la societat. No ha de ser així necessàriament. És una oportunitat per demostrar un munt de coses», ha indicat l’entrenador. «Per demostrar que respectem al contrari, el rival; i que dins d’unes normes de civisme es pot jugar. Però sobretot per eliminar aquests malastrucs que diuen que no es jugarà. Podem demostrar que el partit es pot celebrar amb normalitat i oblidar els malastrucs».

«Això no es correspon amb el que coneixem de Catalunya. Aquests disturbis surten de l’habitual. Tots ens reconeixem en el fet que hi hagi màxima llibertat d’expressió» (Valverde)

En aquest sentit, l’entrenador del Barcelona va voler analitzar també la situació que s’està vivint a Catalunya. «No vull estendre’m gaire en això, però no es correspon amb el que coneixem de Catalunya», ha explicat Valverde. «Aquests disturbis surten de l’habitual. Tots ens reconeixem en el fet que hi hagi màxima llibertat d’expressió. Cadascú té les seves idees i cal respectar tothom. Aquests últims dies hem sortit una mica de tot això».