ACORD AMB LAS PALMAS

El Barça fitxa Pedri, un juvenil de 16 anys, per 5 milions d'euros

El jove, que només ha jugat 3 partits com a professional, es quedarà cedit al club canari, que es reserva el 15% d'una futura venda

zentauroepp49683093 deportes  pedri190902231901

zentauroepp49683093 deportes pedri190902231901

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

L’últim dia del mercat, el Barça no només va renovar i va cedir Rafinha al Celta sinó que també va tancar l’acord amb la Unió Esportiva Las Palmas per fitxar Pedro González, Pedri, un jove jugador canari de només 16 anys. El club blaugrana pagarà, segons ha informat l’equip insular, “cinc milions d’euros pel traspàs”, a més de destinar un 15% sobre la plusvàlua d’una futura venda per a Las Palmas.

Pedri es quedarà, no obstant, cedit aquesta temporada al club groc. I fins i tot podria seguir una temporada més (fins al 2021) en cas que el Barcelona no “el cedeixi a un equip que jugui en categoria superior a l’UD Las Palmas, igual categoria que el Barça B o sigui inscrit al primer equip blaugrana”.

 

Almenys, Las Palmas rebran cinc milions d’euros per un dels grans talents del futbol formatiu espanyol. El contracte també contempla “variables per convocatòries en les seleccions nacionals en les seves diferents categories, Barça B i Barcelona”. Pedri, que va néixer a Tegueste (Tenerife) el 25 de novembre del 2002, va ser fitxat procedent del Juventud Laguna.

Un mes vertiginós

Fa només un mes, firmava el seu primer contracte professional de cinc anys de durada. Era el 17 de juliol. Ara ha sigut traspassat al Barcelona, que podria col·locar-li una clàusula de rescissió de 100 milions d’euros. Pedri figura a la llista de jugadors preseleccionats per al Mundial sub-17 que disputarà la selecció espanyola.

El 17 de juliol passat firmava el seu primer contracte professional amb clàusula de 30 milions

Notícies relacionades

Només ha jugat tres partits amb l’equip de Pepe Mel. Tenia una clàusula de rescissió de 30 milions d’euros, però el Las Palmas ha accedit a vendre'l al Barça, tot i que podrà disfrutar-lo aquesta temporada com a cedit. “Joaquín m’ha preguntat perquè no es creia que Pedri tingués 16 anys”, reconeixia el mateix tècnic del Las Palmas després de jugar un amistós contra el Betis el 7 d’agost passat.

Pedri es va formar al Tegueste, després va fer el salt al Juventud Laguna en la categoria cadet. Va tenir dues opcions de recalar al Tenerife. Però no ho va fer. I fa un any, va ser fitxat pel Las Palmas, on va brillar de tal manera en categoria juvenil que un any més tard ja debutava a Segona Divisió A deixant aparicions enlluernadores, seduintMel, el seu entrenador. I, per descomptat, el Barça.