EL BARÇA ALLEUGEREIX PLANTILLA

Rafinha renova i se'n va cedit al Celta un any

El club gallec assumeix la fitxa del centrecampista, que retorna a Balaídos, i podria pagar unes variables de fins a 1,5 milions d'euros

rafinha

rafinha

1
Es llegeix en minuts
Marcos López

Rafinha torna a Balaídos. Torna a casa seva. D’allà va venir fa cinc anys coincidint amb l’aparició de Luis Enrique a la banqueta del Camp Nou. L’últim dia del mercat, el Barça ha renovat el centrecampista brasiler una temporada més, fins al 30 de juny del 2021, i immediatament després el cedia al Celta de Vigo.

El club gallec, segons ha informat el Barcelona, assumeix "la fitxa del jugador i uns de variables que podrien arribar fins als 1,5 milions d’euros". D’aquesta manera, Valverde veu alleugerida la nòmina de centrecampistes que tenia a la plantilla, malgrat que Rafinha s’havia convertit en titular en l’inici d’aquesta temporada.

Torna a Balaídos on va disfrutar del seu gran any amb Luis Enrique a la banqueta gallega

Va aparèixer a San Mamés la primera jornada de la Lliga per suplir el lesionat Luis Suárez i es va mantenir a l’onze inicial, exercint d’extrem esquerrà, tant al Camp Nou davant del Betis com a El Sadar davant l’Osasuna.

Però Rafinha volia jugar amb assiduïtat, una cosa que no aconseguiria al Barça perquè la seva presència com a titular s’ha degut que els tres davanters titulars (Messi, Suárez i Dembélé) pateixen lesions musculars.

Notícies relacionades

Va arribar al Barça amb 13 anys i després d’enlluernar al Juvenil, Luis Enrique, un entrenador clau en la seva carrera esportiva, li va obrir la porta del Miniestadi per debutar al filial blaugrana, que jugava llavors a Segona Divisió. Va arribar fins i tot a debutar al primer equip amb Guardiola el novembre del 2011 abans de ser cedit al Celta (2013-14) on va coincidir, de nou, amb Luis Enrique, que va reclamar la seva presència, una altra vegada, a Barcelona.

La carrera de Rafinha ha estat colpejada per les tres greus lesions que ha patit. Roma (setembre del 2015), Granada (abril del 2017) i Atlètic (novembre del 2018) han frustrat el seu pas com a blaugrana, que va tenir fins i tot una cessió a l’Inter de Milà. Ara torna a Vigo, la ciutat on s’ha sentit més feliç jugant. Es retrobarà amb Denis Suárez, el seu excompany al Barça, tots dos sota la tutela deIago Aspas, la figura del Celta.