EL GOLEJADOR MÉS JOVE DEL BARÇA

Ansu Fati: «Quan vaig mirar, vaig pensar: '¡Caram, ha entrat!''»

El juvenil, de 16 anys i 304 dies, es converteix en el golejador més jove de la història del Barça a la Lliga

El davanter, amb el seu prodigiós cop de cap a Osasuna, supera en el rànquing dels més precoços Bojan i Messi

marcosl49645867 barcelona s guinea bissau forward ansu fati celebrates after190831202530

marcosl49645867 barcelona s guinea bissau forward ansu fati celebrates after190831202530 / ANDER GILLENEA

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

Quan va centrar Carles Pérez, un extrem esquerre enganxat a la banda dreta, Ansu Fati va abandonar la posició d’atac del Barça on havia d’estar. De sobte, es va convertir en un vell davanter centre. D’aquests que porten tota la vida exercint l’ofici, conillers de pilotes que volen, sense importar que hi hagi centrals experimentats, amb hores a Primera.

El blaugrana és el tercer després d’Olinga, del Màlaga (16 anys i 98 dies), i Muniaín, de l’Athletic (16 anys i 209 dies)

Llavors, Ansu Fati, un adolescent de 16 anys, a qui va recórrer Valverde per solucionar la caòtica primera meitat, va agafar prestada la disfressa de golejador per firmar un cop de cap imponent. Un gol que passa directament als llibres d’història de la Lliga (és el tercer més jove després de Fabrice Olinga, el davanter camerunès del Màlaga, amb 16 anys i 98 dies, i Iker Muniaín, l’extrem de l’Athletic, amb 16 anys i 209 dies).

Però Ansu Fati, un juvenil que no ha jugat ni al Barça B, va emergir poderós al centre de l’àrea d’Osasuna per girar el coll amb intel·ligència i dibuixar un gol preciós, el més jove de la història del club blaugrana. Amb 16 anys i 304 dies, aquest jove davanter, que havia d’estar al Juvenil A amb Víctor Valdés, s’ha col·locat el primer en aquest rànquing de precocitat.

“Déu meu, no pot ser”

Ni tan sols Ansu, l’alegria de l’estiu blaugrana enredat en el tempestuós i, de moment, infructuós retorn de Neymar, entenia el que havia passat a El Sadar. “Déu meu, no pot ser”, es deia a si mateix el davanter després d’aconseguir l’1-1 després d’una assistència de Carles Pérez. Doncs sí que podia ser. Podia ser que Ansu Fati superésBojan  en aquesta llista de privilegiats.

L’actual davanter del Mont-real Impact, de la MLS nord-americana, va felicitar el nou amo del seu rècord després que ell ho aconseguís amb 17 anys i 53 dies. Messi, que domina en gairebé tots rècords de l’univers culer, queda ara tercer després de marcar el seu primer gol amb 17 anys i 331 dies.

Notícies relacionades

“No, no sabia que era el més jove. És un honor”, deia després un tímid Ansu als micròfons de Barça TV relatant com va viure la jugada que mai oblidarà. “No sabia que havia entrat”, va dir el davanter, sense sentir-se intimidat per pertànyer a partir d’ara la història del club. “M’he sorprès perquè vaig pensar que no entrava la pilota. I vaig pensar: ‘Caram, ha entrat’”, va explicar Ansu Fati.

“Tant de bo pugui fer molts gols més amb aquesta samarreta. Cada cop que m’intentin donar aquesta possibilitat intentaré aprofitar-la” (Ansu Fati)

“Tant de bo pugui fer molts gols més amb aquesta samarreta. Cada vegada que m’intentin donar aquesta possibilitat intentaré aprofitar-la”, va afegir després. I no són només atrevides paraules d’un adolescent descarat que no sent la pressió del Camp Nou quan debuta davant del Betis ni tampoc s’atabala quan apareix en el descans per remuntar un partit que el Barça tenia perdut després d’una lamentable primera meitat. És la sorprenent posada en escena d’un nen que no s’espanta amb res.