LA LLIGA DE CAMPIONS

El Barça coneixerà la ruta cap a la final d'Istanbul

L'equip blaugrana sabrà aquest dijous quins són els seus tres primers rivals de la lligueta en el sorteig de la fase de grups de Mònaco

El bombo podria repetir un altre dur aparellament amb el Tottenham i l'Inter, com el grup de l'any passat, que traçaria el camí més difícil

jdomenech49599055 graf1673  barcelona  01 05 2019   el delantero argentino del190828223046

jdomenech49599055 graf1673 barcelona 01 05 2019 el delantero argentino del190828223046 / Alejandro Garcia

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En una visió etnocentrista, es diria que laLliga de Campionscomença avui amb el sorteig que dibuixa la ruta cap a la final d’Istanbul de l’encara molt llunyà30 de maig del 2020. Però el bombo ja ha girat diverses vegades abans, però amb noms menys famosos i coneguts que els 32 il·lustres clubs que entraran en el sorteig que se celebra avui al sumptuós Fòrum Grimaldi de Mònaco (18 hores).

La Champions 2019-20 es va començar a jugar el25 de junypassat amb la prèvia de totes les prèvies: l’eliminatòria que va enfrontar els campions de Kosovo, San Marino, Gibraltar i Andorra. Cap dels quatre va sobreviure a la primera envestida. El Feronikeli, que va guanyar aquesta preliminar, va caure davant el campió de Gal·les en el següent assalt.

Els tres últims

Se sap des del dia de la final de Madrid el nom dels vuit primers caps de sèrie i màxims favorits; es va saber ahir el dels últims tres equips que van adquirir el bitllet per acudir aquest dijous a Mònaco.

Semedo, en el Barça-Tottenham que va tancar la lligueta de l’any passat. / JORDI COTRINA

El grup dels caps de sèrie són elssis campionsde les Lligues principals, el de la Champions i el de la Lliga Europa. Aquesta és la raó per la qual el Reial Madrid, l’equip amb millor coeficient, és alsegon bomboi el Chelsea (campió de la Lliga Europa) és amb els millors.

El Borussia Dortmund és un altre os del bombo 2 que pot dificultar la classificació, i l’Ajax seria el rival del morbo

Els blancs, no obstant, figuren entre el grup d’aspirants qualificats al títol. Aquest dimecres, l’Ajax va fer caure la fèrria oposició de l’Apoel (Xipre) i el Bruges i l’Slavia de Praga, que havien guanyat a fora en l’anada, van acabar amb el somni del LASK Linz (Àustria) i el Cluj de Romania, respectivament.

El pitjor camí

Si fa un cop d’ull enrere, el Barça veurà el camí que no voldria tornar a recórrer. El pitjor camí, el més difícil, seria el mateix que va començar a traçar l’any passat, tot i que desconeixia el final luctuós que li oferiria el duel de semifinals davant el Liverpool. L’atzar el pot tornar a aparellar amb el Tottenham Hotspur i l’Inter de Milà, igual que en la lligueta de la campanya anterior. Potser pitjor seria que el segon adversari fos elBorussia Dortmund. L’Ajax seria el rival del morbo. 

Malcom celebra el gol de l’empat al camp de l’Inter. / ANTONIO CALANNI (ap)

Aquest cop no hi ha elPSV Eindhoven. Si el quart bombo l’uneix a l’RP Leipzig, tindrà un problema amb aquesta combinació, que no es donaria amb el Dortmund. Els països de la mateixa nacionalitat –els dos alemanys– no coincidiran en un mateix grup, ja que es va instaurar així en la competició. Ni tampoc els russos amb els ucraïnesos.

L’atzar pot oferir duels inèdits amb el Nàpols (rival de la pretemporada), el Leipzig i el Lilla, entre d’altres

El Leipzig, sense pedigrí a Europa (va ser fundat el 2009 i juga a la Bundesliga des del 2017), compta amb un grup jove capaç de donar un ensurt a qualsevol malgrat que està construït amb el capital que li injecta el milionari Dietrich Mateschitz a través de la firma de begudes Red Bull.

Tres desafortunats

El Barça, no obstant, va acabar la lligueta amb el Tottenham, l’Inter i el PSV imbatut, amb quatre victòries i dos empats, i classificat abans de l’última jornada. De la mateixa manera que pot repetir rivals, hi ha diverses combinacions amb equips contra els quals no s’ha enfrontat mai. El Leipzig n’és un. Seria un duel inèdit en competicions oficials jugar davant del Nàpols de Carlo Ancelotti, adversari repetit en els amistosos d’aquesta pretemporada. Igual que l’Atalanta. Com elGenk de Bèlgica, el Salzburg d’Àustria i el Lilla de França.

Ricki Puig, en el Nàpols-Barça jugat a Miami. / FCB

Notícies relacionades

En el fons, qualsevol dels tres rivals que es vegi aparellat amb el Barça se sentirà desafortunat. Amb o sense Neymar, tot i que el brasiler el col·locaria a la cúspide dels favorits, juntament amb el Liverpool, el Manchester City i la Juventus, malgrat que el primer any de Cristiano Ronaldo va xocar contra l’Ajax de De Ligt i De Jong, avui separats. 

La gala dels millors

Els dos antics companys podrien retrobar-se a Mònaco. El sorteig és un dels elements de la gala, en la qual la UEFA entregarà els premis als millors jugadors de la temporada passada. Serà també el retrobament entre Messi –l’argentí i De Jong hi acudiran– iCristiano, i entre Messi i Van Dijk, el central holandès del Liverpool que pugna amb els dos astres a obtenir el guardó.