ESTADI JOHAN CRUYFF

Estadi Johan Cruyff, la nova casa del planter del Barça

L'estadi Johan Cruyff s'inaugura aquest dimarts amb un duel entre el Juvenil A del Barça i l'Ajax

zentauroepp49558690 barcelona  25 08 2019  deportes  el nuevo estadio johan cruy190826191059

zentauroepp49558690 barcelona 25 08 2019 deportes el nuevo estadio johan cruy190826191059 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Marcos López

Del Mini, just al costat del Camp Nou, al flamant estadi Johan Cruyff, que s’inaugura aquest dimarts a la nit, just al costat de la ciutat esportiva Joan Gamper. Però el llegat més important de Johan, més enllà de funcionals i moderns temples, capaços d’acollir 6.000 persones als partits del Barça B, Juvenil A i Barça femení, va ser la monumental obra futbolística que va aixecar. Això queda per sobre de qualsevol camp. No es juga un simple partit de futbol sinó que és, en realitat, elretrobament de la idea. Hi va haver un temps en quèl’Ajax va ser un model per al BarçaAjax. Després, el Barça fins i tot va millorar la idea inicial holandesa. I avui, ambl’etern record a Johan, es reuneixen al peu de l’autopista. A Sant Joan Despí,primera obra del futur Espai Barça. Un petit temple, inspirat en l’antic camp del carrer d’Indústria.

“Són sentiments molt forts. És la casa on em vaig criar, el futbol que m'ho va donar tot, és la referència, el model que vam menjar des de petits”, ha explicat Valdés aquest dilluns, exercint més de culer que de tècnic. També és la seva estrena oficial com a nou entrenador del Juvenil A, el penúltim pas abans de sortir al Camp Nou. L’últim és el filial. “És el Barça de tota la vida, és el Johan, el 14, és el Jordi que estarà mirant-nos”, va afegir Valdés en al·lusió a la gran càrrega emocional que es viurà aquesta nit en aquest bufó estadi que honra la figura de Johan Cruyff. 

El nou estadi Johan Cruyff, construït al costat de la ciutat esportiva Joan Gamper./JORDI COTRINA /  

“Amb tota la seva família present i amb el Jordi, el seu fill, si hagués de resumir, sentiments molt forts, és la casa on em vaig criar, és el futbol que m’ho va donar tot, és la referència i el model que vam menjar des de petits, és el Barça de tota la vida, és el Johan, el 14, és el Jordi que estarà mirant. Si vols podem quedar i t’ho explico millor”, li va dir l’exporter blaugrana a la periodista en un emocionat relat del que li tocarà viure a la nova joia de la ciutat esportiva del Barça.

L’esperit de La Masia

Un estadi de perfil asimètric, amb una tribuna baixa de 1.000 espectadors i els 5.000 restants repartits a les diferents grades baixes, amb totes les entrades esgotades per assistir al partit dels dos clubs de Cruyff: L’Ajax, que li ha donat nom al seu estadi principal a Amsterdam, i el Barça, que li ha donat nom al segon estadi. El Camp Nou, de moment, es manté verge, esperant que arribin els seus cognoms comercials per construir el nou estadi. 

Notícies relacionades

“El destí m’ha posat per casualitat, o no, aquí”, va afirmar Valdés, nou amo de la banqueta del Juvenil A. “Volem que aquest equip sigui el 2.0, amb una miqueta més de gas. Representem l’esperit de la Masia el que era Cruyff i el que va significar aquell ‘14’. No em vull oblidar dels meus dos grans amics: Iniesta i Xavi. Ells formen part de la Masia, d’aquesta germandat. Jo que he estat al Camp Nou veient el Dream Team ara soc aquí”, va confessar Valdés.

Ésla idea per sobre dels estadis.És el joc per sobre de la indústria. És, en realitat, l’esperit de Johan Cruyff, la persona que va canviar el Barça. El va trobartrist i depressiuel 1988 i el va transformar, més enllà dels títols, en un club amb una identitati una filosofia úniques. Nets i fills futbolístics de Johan es reuneixen aquest dimarts a la nit en un nou temple per a la fe cruyffista. A ells els correspon dignificar, evolucionar, modernitzar i millorar aquesta bíbliaque va portar Johan Cruyff des de l’Ajax. 

Temes:

Johan Cruyff