AMB EL 10 DE ROBBEN

El Bayern paga 8,5 milions d'euros al Barça per la cessió de Coutinho

El club blaugrana revela que el conjunt alemany es reserva una opció de compra fixada en 120 milions d'euros

marcosl49490320 munich  germany   19 08 2019   bayern s new player philippe 190819184938

marcosl49490320 munich germany 19 08 2019 bayern s new player philippe 190819184938 / PHILIPP GUELLAND

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

Ja és oficial. El Barça ha confirmat l’acord de cessió de Philippe Coutinho al Bayern de Munic per una temporada. El club blaugrana rebrà 8,5 milions d’euros per aquest préstec, recordant que l’equip bavarès "es farà càrrec de la fitxa del jugador", segons ha explicat en un comunicat. O sigui, assumirà el Bayern els 12 milions d’euros nets anuals. "No puc esperar més temps per posar-me aquesta samarreta i jugar", ha declarat l’exblaugrana després de firmar el seu nou contracte amb el club bavarès.

El Barça no ha trobat comprador per Coutinho, per qui va pagar 120 milions d’euros més 40 en variables el gener del 2018. Per això ha buscat la fórmula de la cessió al Bayern, que es reserva també una opció de compra per 120 milions d’euros. El brasiler se’n va sense deixar cap llegat al Camp Nou després de jugar 76 partits en els seus 20 mesos, en què ha aconseguit 21 gols i quatre títols (dues Lligues, una Copa del Rei i una Supercopa d’Espanya). Va començar jugant bé, però després el seu futbol va tenir un aire depressiu, i va arribar fins i tot a desafiar el públic blaugrana tapant-se les orelles després de marcar-li un gol al United en la Champions.

Notícies relacionades

"Per a mi, aquest canvi és un nou desafiament en un nou país amb un dels millors clubs d’Europa, i estic ansiós per això. És un club gran, amb molta tradició", ha remarcat Coutinho convençut que a Munic trobarà la felicitat que no va tenir a Barcelona.

Itàlia, Espanya, Anglaterra, Espanya, Alemanya

El brasiler ha estat a quatre de les cinc grans Lligues europees. Va estar a la Lliga espanyola (cedit a l’Espanyol procedent de l’Inter i després al Barça), també a la Lliga italiana (l’Inter va ser qui va apostar per ell des dels seus inicis), en la Premier (va disfrutar dels seus millors anys amb el Liverpool) i ara en la Bundesliga alemanya amb el Bayern. "Coutinho és un jugador de classe mundial amb habilitats excel·lents", ha declarat Hasan Salihamidžić,el director esportiu del club bavarès. "Pot jugar en diverses posicions de l’atac i ens ajudarà a aconseguir els nostres ambiciosos objectius d’aquesta temporada", ha afegit l’executiu del Bayern.