Canvis en l'organigrama

El Barça fa oficial la sortida de Pep Segura

El mànager esportiu abandona el club després de perdre el control del planter blaugrana

marcosl39916344 pep segura190704170040

marcosl39916344 pep segura190704170040

1
Es llegeix en minuts
Rafael Tapounet
Rafael Tapounet

Periodista

Especialista en música, cinema, llibres, futbol, críquet i subcultures

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Pep Segura, el fins ara mànager general esportiu del FC Barcelona, no ha esperat ni 24 hores per fer efectiva la seva decisió d’abandonar el club des que es va produir el fitxatge de Patrick Kluivert com a nou coordinador del futbol formatiu blaugrana. La incorporació de Kluivert comportava que Segura deixés de tenir control sobre el planter blaugrana, una circumstància que segons el parer del mànager esportiu suposava una retallada d’atribucions intolerable. Per això no li ha estranyat a ningú que aquest migdia el Barça anunciés a través d’un comunicat l’acord per rescindir el contracte del màxim responsable de l’àrea tècnica del club.

Notícies relacionades

En realitat, la posició de Segura, que ja va quedar molt tocada després de l’infaust final de la temporadapassada, es va fer insostenible des que el seu principal valedor, el vicepresident esportiu, Jordi Mestre, va dimitir a començaments de juliol.  En el seu comunicat, el club expressa públicament el "seu agraïment a Josep Segura pel seu compromís i la seva dedicació i li desitja molta sort i èxits en el futur".  Segura, que portava al Barça des del 2015, va assumir la direcció esportiva el 2017.

Després de la seva marxa, serà el secretari tècnic, Éric Abidal, qui assumeixi la responsabilitat de la confecció de la plantilla del primer equip, assistit per Ramon Planes. Abidal haurà de respondre davant la denominada comissió esportiva, integrada pel president Josep Maria Bartomeu i els directius Javier Bordas, Silvio Elías i Xavier Vilajoana.