07 d’ag 2020

Anar al contingut

SUÁREZ, DEMBÉLÉ, COUTINHO, ANTOINE...

Griezmann, el quart fantàstic de Bartomeu

En els seus cinc anys i mig de mandat, el president ha realitzat els quatre fitxatges més cars de la història del Barça

Joan Domènech

RICARD FADRIQUE

Griezmann, el quart fantàstic de Bartomeu
Griezmann, el quart fantàstic de Bartomeu

/

No existeix cap foto de Josep Maria Bartomeu amb Luis Suárez, el seu primer fitxatge galàctic quan portava poc més de mig any com a president del Barça. No existeix cap foto de la presentació oficial perquè el davanter uruguaià estava sancionat per la seva mossegada a Chiellini al Mundial de Brasil 2014. Tampoc hi haurà foto de Griezmann amb l’aficionat culer perquè la gespa del Camp Nou s’està replantant.

Des d’aleshores, el dirigent ha fitxat els quatre jugadors més cars de la història del club blaugrana: Suárez (juliol del 2014, 81 milions d’euros), Dembélé (agost del 2017, 105 milions més 40 en variables), Coutinho (gener del 2018, 120 milions més 40 en variables) i Griezmann (juliol del 2019, 120 milions).

Suárez (contracte fins al 2021, clàusula de 200 milions)

Havia de venir el Kun Agüero, com li agradava a Messi, però finalment va acabar arribant Suárez, el nou que millor ha entès el 10. El nou que millor ha connectat amb Leo en tota la seva carrera. Tant al camp, al costat de Neymar van formar el trident del 2015, el trident del triplet, com fos, convertit en el seu millor amic.

Dembélé (2022, 400 milions)

Va arribar a finals d’agost del 2017, commocionat com estava el barcelonisme, i l’equip, i el club, per la inesperada marxa de Neymar al París SG. Tot just aterrar va patir una greu lesió muscular a Getafe, la primera de la seva carrera, que va condicionar totalment la seva temporada. En la segona, ha alternat el jove rebel francès, recriminat fins i tot pels seus companys per les seves badades i retards, moments de gran brillantor amb diverses lesions que han frustrat la seva continuïtat.

Coutinho (2023, 400 milions)

Havia de venir l’estiu del 2017, però el Liverpool s’hi va negar. Va acabar fitxant el gener del 2018 transformat llavors, i ara també, en el més car de la història del Barça. Ha sigut un cas curiós perquè el seu rendiment ha sigut decreixent, de més a menys, atrapat, finalment, per aquesta malenconia que li ha impedit esclatar al Camp Nou.

Ni d’interior, va venir per succeir Iniesta, ni d’extrem. Coutinho no ha trobat el seu lloc al Camp Nou i ara està més pendent de sortir que de quedar-se.

Griezmann (2024, 800 milions)

No va fitxar el 2017. Tampoc el 2018 perquè es va retractar i va prendre la decisió de quedar-se. Però a la tercera ocasió Griezmann sí que ha decidit venir al Camp Nou. És el segon fitxatge més car de la història del club, i aporta vitalitat, energia, talent i gol a la davantera del Barça, comandada per Messi i Suárez. Tots dos superen ja els 30 anys.