REFORMES ESTRUCTURALS

Barça, una defensa en construcció

El desig de Semedo d'anar-se'n obliga el club a reformular l'estructura del darrere en totes les seves posicions

La directiva està pendent del fitxatge de De Ligt, que afectaria el futur d'Umiti, i busca lateral esquerrà

marcosl48423650 ra  oeiras  portugal   01 06 2019   portugal players nelson 190605161354

marcosl48423650 ra oeiras portugal 01 06 2019 portugal players nelson 190605161354 / RODRIGO ANTUNES

3
Es llegeix en minuts
Marcos López

Enmig de les profundes reformes estructurals que ha d’emprendre el Barça aquest estiu al seu equip bicampió de Lliga li tocarà concentrar-se, sobretot, en la part defensiva. Haurà de refer-la.

Hi ha pilars que resulten intocables (Ter StegenPiqué i Jordi Alba formen la santíssima trinitat), tot i que, alhora, requereixen peces que injectin competència al darrere, a més de donar-li minuts de descans. No hi ha àrea de la defensa que quedi lliure d’aquests possibles canvis.

El desig de Semedo, que ja ha expressat al club la seva intenció d’abandonar el Camp Nou per la falta de continuïtat que té amb Valverde, afecta el lateral dret, una de les poques posicions que semblaven cobertes amb Sergi Roberto, el titular per al tècnic. Un problema per al Barça perquè no tenia previst fer cap modificació allà.

Recompondre el puzle

Ara tot està obert. Des de la porteria fins al lateral esquerre perquè Alba no ha tingut cap relleu aquesta temporada. Cillessen ja s’ha queixat que el club s’ha posat dur i no facilita la seva sortida perquè s’empara amb la seva clàusula de rescissió de 60 milions d’euros.

Cillessen ja s’ha queixat que el club s’hagi posat dur recorrent als 60 milions de la clàusula per dificultar la seva sortida

Però ell se’n vol anar perquè necessita jugar, la qual cosa obliga el club a buscar un porter suplent en el mercat europeu:  Sommer, el porter suïs, de 30 anys, del Borussia Mönchengladbach, i Koen Casteels, el belga (26) del Wolfsburg apareixen en una primera llista. L’opció de casa seria Iñaki Peña, del Barça B (20), que ja ha exercit de suplent de Ter Stegen durant la lesió de Cillessen.

El club cerca un perfil similar al de l’holandès, que ha complert notablement el seu paper en aquests tres anys, tant pel seu cost (13 milions va pagar a l’Ajax) com pel seu rendiment. Es busca així el segon porter com també al segon lateral esquerre després de comprovar que l’experiència d’aquesta temporada (Miranda no va funcionar, es va cedir Cucurella a l’Eibar, tot i que Ipurúa ha brillat més d’interior/carriler que de lateral) ha sortit malament.

Competència per a Jordi Alba

El Barça entén, per tant, que ha d’elevar, i de forma considerable, el nivell en aquesta posició, manejant dues alternatives. L’experiència de Filipe Luis (33 anys) unit a un factor clau –arribaria gratis del Metropolitano, sense desemborsar ni un sol euro– s’enfronta a la juvenil aposta pel bètic Junior Firpo (22) en una operació que fregaria els 30 milions d’euros. Per molt que la directiva blaugrana intenti incloure en la mateixa  Rafinha, una vella aspiració de Serra Ferrer, el vicepresident esportiu del club andalús, o a Miranda.

Filipe Luis, que queda lliure en l’Atlètic, i Junior Firpo, per qui el Betis demana 30 milions, apareixen en la llista de laterals esquerrans

Notícies relacionades

El Madrid, que també estava mirant el fitxatge de Junior, s’ha decidit finalment pel lateral francès Mendy, de l’Olympique de Lió per qui pagarà 50 milions. El Betis, per si de cas, ja negocia l’arribada d’Álex Moreno, el català del Rayo, un profund lateral esquerrà ( 25 anys). Tot supeditat a saber el camí que emprendrà De Ligt, el prometedor central de l’Ajax (19), per qui es barallen els grans clubs d’Europa.

Si el Barça acaba seduint-lo per reunir-lo amb el seu amic Frenkie de Jong, el problema seria llavors per a Umtiti, al qual les lesions i el gran rendiment de Lenglet li han fet perdre la seva condició d’intocable. I Semedo, com que mai va tenir aquest rol, vol anar-se’n. Simeone l’espera a l’Atlètic amb els braços oberts per donar al portuguès el que no té a Barcelona: minuts, confiança i estabilitat. El club es remet a la seva clàusula de 100 milions. Però si acabés sortint s’obriria, gairebé de forma immediata, una porta per al lateral senegalès Moussa Wagué (20) en una defensa en plena reforma.