MESSI (36 GOLS); MBAPPÉ (33)

Messi s'emporta la seva sisena Bota d'Or, tercera consecutiva

Mbappé, el davanter del Paris SG, només va marcar un tant en la derrota davant del Reims per tancar la Lliga francesa (3-1)

marcosl47926632 barcelona s argentinian forward lionel messi celebrates afte190524165158

marcosl47926632 barcelona s argentinian forward lionel messi celebrates afte190524165158 / PAU BARRENA

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

Kylian Mbappé havia de marcar quatre gols per portar-se la seva primera Bota d'Or com a màxim realitzador del futbol europeu, igualat, això sí, amb Leo Messi, que ha tancat la Lliga amb 36 gols per al Barça. L’estrella del Paris SG tenia aquesta obligació per conquistar un dels guardons més desitjats pels golejadors. En va marcar contra el Reims mentre el seu equip s'acomiadava del campionat amb una pobra actuació (3-1) significada en una acció catastròfica de Buffon en el tercer gol, ja en el temps afegit. 

Havia passat gairebé una hora de partit i el PSG de Tuchel perdia a causa dels gols de Baba (m. 36) i de Cafaro (m. 59), aprofitant la passiva actuació de Buffon en el que podria ser l'últim partit oficial del veterà porter italià. El conjunt parisenc va reaccionar atordit per l'impacte d'aquests dos gols, però de manera estèril com va quedar demostrat en el tercer gol de Chavarria (m. 94). Així de trist va acabar Mbappé per la derrota, un campió que va embrutar la seva imatge de mala manera,  i perquè no va aconseguir el seu objectiu d'atraparMessi.

Va arribar llavors el gol de Mbappé, el 33 a la Lliga francesa, aprofitant una assistència de Cavani, el veritable davanter centre del Paris SG. Al perseguidor de Messi se'l va veure moure's sempre per la banda esquerra de l'atac del conjunt de Tuchel, rescatant el desig d'emportar-se la seva primera Bota d'Or.

Tres Botes d'Or consecutives

Fa un any, l'estrella del Barcelona superavaSalah  (Liverpool). Ara ho ha fet amb Mbappé (Paris SG) per assolir una xifra utòpica per a la resta dels golejadors mundials. Messi ja porta sis Botes d'Or i les tres últimes de manera consecutiva: 2017, 2018 i 2019. Les tres primeres van arribar el 2010, 2012 i 2013.

El francès va marcar 13 gols en 28 jornades la temporada passada; ara n’han sigut 33 en 29. Però no va poder atrapar Leo

Notícies relacionades

En el tram final del partit contra el Reims, i gairebé de forma desesperada, el davanter francès, que ha posat en dubte el seu futur amb el PSG, es va col·locar en paral·lel amb Cavani trepitjant més l'àrea, intentant retallar la diferència de gols que tenia amb Messi.

En la seva estrena amb el conjunt parisenc de la passada temporadaMbappéva firmar 13 gols a la Lliga en 28 jornades; ara han sigut 33 en 29 partits. Però no va poder atrapar el '10' del Barça, que, per si de cas i per evitar problemes, es va acomiadar a Ipurúa amb dos gols més mentre el davanter francès estava fent la migdiada, com ell mateix va confessar. Quan es va despertar KylianLeo havia marcat dos gols perquè volia continuar calçant Botes d'Or.