Els 36 gols de Messi per a la Bota d'Or

El capità del Barça serà per sisena vegada el millor golejador europeu tret que Mbappé anoti 5 gols en l'última jornada francesa

lmendiola44697620 barcelona      18 08 2018   deportes          messi enciende180819171411

lmendiola44697620 barcelona 18 08 2018 deportes messi enciende180819171411 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Va acabar la Lliga amb dos gols. Iguals, però diferents. Iguals en el mà a mà amb Dmitrovic, el porter de l’Eibar, però diferents en la manera de batre’l. Primer amb un mini driblatge que va obrir un angle per trobar la porteria, i després amb un barret subtil per sobre del cap. Dos gols per cordar-se la Bota d’Or que el distingirà com el millor golejador d’Europa.

És qüestió d’hores. La sisena bota de Leo Messi està pendent de l’última jornada de la Lliga francesa. Qui ho anava a dir. I no perquè Neymar amenaci el seu tron, com pretenia al marxar al PSG. El pretendent és Kylian Mbappé. El jove davanter francès necessita marcar cinc gols per batre els 36 de Messi, quatre per igualar-lo i compartir el trofeu. No és fàcil. Per la quantitat i perquè el PSG visita el Reims, el quart menys golejat.

El primer gol de la Lliga, el primer gol de falta. A l’Alabès. / jordi cotrina

Iguals però diferents

“Vaig mirar el partit de l’Eibar i després vaig tornar a dormir”, va explicar aquesta setmana Mbappé, desesperançat davant de la proesa a què l’obliga Messi després del doblet d’Ipurua. El diari Le Parisien donava compte del suposat enuig del francès amb el seu entrenador, Thomas Tuchel, pels descansos que li havia donat a la Lliga i que li restaven opcions d’igualar Messi i asseure’s a la mateixa taula abans que Griezmann.

Seria la primera bota de Mbappé. Messi se’n calçarà la tercera consecutiva, que va començar a nuar-se a l’agost. Amb una falta. La primera de les vuit que ha transformat (sis a la Lliga). Faltes iguals que s’han anat burlant barreres i porters, però faltes diferents que van atacar els quatre angles de la porteria. Aquella va ser un enverinat tir ras amb la barrera de l’Alabès saltant cap al cel. Els altres van començar a tombar futbolistes al terra per neutralitzar els projectils terra-aire, però la pilota va continuar trobant l’objectiu.

Messi posa amb les cinc botes daurades, l’última de la passada campanya. / JORDI COTRINA

Iguals i diferents es van anar repetint les combinacions amb Alba, aquest teva-meva davant del que no hi ha antídot possible per l’atracció que genera la pilota. Aquest triangle defensiu ideal però impossible per veure alhora el rival, la pilota i la porteria. Quan no va ser Alba va aparèixer un insospitat soci assistent a la figurad’Arturo Vidal. 

Un altre rival

Notícies relacionades

Els 36 gols revaliden l’hegemonia de Messi, molt més que un golejador. Com és Cristiano Ronaldo, incapaç de mantenir a Itàlia la producció habitual al Madrid. Es va quedar en 21 gols, 15 menys que el seu antic adversari. Ni tan sols ha sigut el màxim realitzador amb la Juventus. Li va avançar Quagliarella, de la Sampdoria (26).

Messi bat Dmitrovic, el porter de l’Eibar, en l’última jornada. / VINCENT WEST (REUTERS)

Tampoc ha sigut rival de Messi cap altre davanter amb aires de divo que va voler fugir del seu acomplexant proximitat. Neymar té l’excusa de les lesions, una d’anual, per considerar-se disculpat de la lluita per ser l’atacant més letal del planeta. El rival és a França, que només va celebrar les botes daurades de Thierry Henry (2004 i 2005) vestint la samarreta del’Arsenal.  Fins que algun dia se la posi Mbappé.