LA FINAL DE LA CHAMPIONS FEMENINA

Cortés: "S'ha de disfrutar del moment; qui sap si tornarà a repetir-se"

El tècnic del Barça assegura que "és bo" no tenir l'etiqueta de favorits davant el Lió

rpaniagua48158960 barcelona 14 05 2019 deportes  entrenament del fc barcelona 190515135209

rpaniagua48158960 barcelona 14 05 2019 deportes entrenament del fc barcelona 190515135209 / JOAN CORTADELLAS

4
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

El compte enrere cap al dia més important de la història del futbol femení del Barça ja està en marxa. L’equip de Lluís Cortés s’enfrontarà aquest dissabte a l’Olympique de Lió en la final de la Champions a Budapest. L’expedició blaugrana partirà aquest dijous cap a Hongria en un viatge ple d’il·lusions. La idea és culminar amb èxit una preciosa aventura que va començar al setembre amb una derrota al Kazakhstan, l’única ensopegada d’una trajectòria exemplar que va tenir el seu penúltim episodi davant elBayern a semifinals. Ara toca el repte més difícil: tombar el campió de les tres últimes edicions.

El nom del Lió impacta. També el seu equip pled’estrelles, però el Barça no s’arronsarà, començant pel seu tècnic, que va arribar al gener a la banqueta en el lloc de Fran Sánchez i que aquest dilluns va ser renovat fins al 2020. “La Champions és un premi, és un extra. S’ha de competir al màxim; hi anem amb tota la il·lusió i amb tota l’ambició del món. Ho donarem tot per guanyar”, va proclamar l’entrenador. “No ser favorits és bo. Estem acostumats a tot el contrari en la Lliga, a haver de guanyar sempre. Ara jugarem amb les cartes canviades. Això ens treu pressió; partir sense aquesta etiqueta és bo”, va afegir.

Fidels a l’estil

Les noies han aconseguit un èxit que se’ls va escapar als nois, eliminats pelLiverpool en les semifinals. “No hem de venjar ningú. El que va passar a Anfield són coses que poden passar; ells estan fent una gran temporada. Nosaltres hem anat de menys a més i volem presentar a Europa que estem preparats per competir per la Champions”, va dir Cortés, que també es va referir a un tema clàssic a Can Barça. “Hem de ser fidels al nostre estil, a la nostra idea. Si volem fer una cosa molt diferent en la final, ens equivocarem”.

Les jugadores del Barça, amb Mapi León al capdavant, en l’entrenament d’aquest dimecres / JOAN CORTADELLAS

L’excel·lent paper del Barça a Europa arriba en un any en què s’estan batent registres d’assistència als estadis. El futbol femení està de moda i un títol a Budapest seria la guinda. “Jugar una final de Champions és un reconeixement, no només al nostre club, sinó també a tot el futbol espanyol. S’està fent un gran treball en clubs, federacions, escoles de barri... S’estàinvertint  en el futbol femení i s’ha de continuar treballant en aquesta línia”, va reflexionar Cortés.

Components emocionals

El preparador s’emportarà totes les seves jugadores a Budapest. “Hi ha un ambient d’il·lusió, d’inquietud. Totes estan desitjant jugar ja. S’ha dedisfrutar del moment i del procés. Ha de ser un dia especial per a tothom; qui sap si tornarà a repetir-se”.

En l’onze de la final no hi serà Hamraoui, que no podrà enfrontar-se al seu exequip perquè va ser expulsada en la tornada de les semifinals davant elBayern. La seva absència al centre del camp és capital, però el tècnic manté el seu discurs optimista. “Una eliminatòria a doble partit seria més difícil, però a un partit, sent una final amb components emocionals que poden influir, pot passar de tot. A un partit tot és possible; nosaltres ho hem patit a favor i en contra”, va insistir Cortés.

El millor mirall

El referent més pròxim que avala el seu argument és la final de la Copa de la Reina de l’últim cap de setmana, que va acabar amb el triomf de la Reial Societat davant l’Atlètic, campió de Lliga per davant del Barça. “No sempre guanya el que els mitjans o cases d’apostes etiqueten de favorit. Està clar que s’han de fer moltes coses bé, però es pot”, va declarar Cortés, conscient que aquesta final pot ajudar a consolidar un projecte a l’alça.

Notícies relacionades

Els pronòstics no acompanyen les blaugranes. A la casa d’apostes William Hill, per exemple, es paga a 1,28 el triomf francès i el títol català cotitza a 7 euros. Poc li importa això al Barça, que es troba davant una cita clau. “Estem en la direcció correcta, però hem de millorar per créixer encara més com a club i com a equip. Hem d’acabar el partit amb la sensació que s’ha fet tot el possible per tenir un final feliç”, va comentar el míster. 

Cortés considera el seu rival de dissabte el millor model possible. “El Lió va fer una aposta molt forta fa anys i és normal que ens porti avantatge. És un bon mirall per mirar-s’hi. A tots ens agradaria ser al seu lloc, però hem de fer-ho a la nostra manera, sense oblidar-nos de qui som”, va concloure.