"SOC EN UNA CEL·LA DE CÀSTIG"

«Em sento com si fos Steve McQueen a la pel·lícula 'La gran evasió'»

Les 10 millors frases d'Ernesto Valverde en la seva reaparició després de la terrible caiguda europea a Anfield

marcosl48059045 barcelona s spanish coach ernesto valverde looks on during t190508191056

marcosl48059045 barcelona s spanish coach ernesto valverde looks on during t190508191056 / PAUL ELLIS

3
Es llegeix en minuts
Marcos López

Després de la caiguda a Anfield deixant el Barça fora d’Europa per segon any consecutiu, Ernesto Valverde ha fet la seva primera aparició pública. És la primera veu blaugrana després d’unes llargues i "doloroses" hores de reflexió. La directiva no ha donat cap pista sobre el futur del tècnic, tot i que aquest ha revelat que va parlar amb el president Josep Maria Bartomeu i que li ha expressat el seu "recolzament més absolut".

1.- El 4-0 del Liverpool a Anfield

"No he tornat a veure el partit, però el tinc al cap. I molt clar. Vam tenir opcions en la primera part, però en la segona ens van marcar dos gols en dos minuts que ens van tombar en la lona. Quan et fan un 4-0, les anàlisis es queden en segon pla. Havíem de marcar en el primer temps, i això desmunta qualsevol anàlisi"

2.- El futur 

“És clar que em sento amb força. El que vull és fer un pas endavant i no amagar-me sota d’una pedra"

3.- La situació

“Estem tocats, no ho negaré. No ens podem enganyar. Es pot perdre una semifinal amb el Liverpool, però el que fa mal és el com. Pesa el recent, i el recent és una derrota per 4-0 i això cou molt. De l’eufòria que hi havia, ara ho estem passant molt malament. Aquest grup té opció de tornar a il·lusionar la gent. L’any passat ens va eliminar la Roma i no érem campions de Lliga i vam guanyar la Lliga i la Copa. Ara som campions, però no ens queda altre remei que superar el que se’ns posi per davant"

4.- La relació amb Bartomeu

"Vaig parlar abans d’ahir amb el president. Li vaig preguntar com estava i ell em va preguntar que com estava jo. Sempre m’he sentit avalat. Sé els comentaris, perquè quan passa una cosa així tot trontolla perquè això és un espectacle, no és esport. De vegades es vol cremar tot, es vol trencar tot. És com quan els nens tenen una rebequeria i després ho has de posar tot al seu lloc. Vaig parlar amb el president i em va donar el seu suport absolut” Si no guanyo la Copa, ¿què passarà? No penso en això, només a guanyar-la"

5.- Les seves hores posteriors a Anfield

"¡Doncs què vols que et digui! Deia de broma que em sento com a la pel·lícula “La gran evasió”, de Steve Mc Queen, així estic jo. Cada vegada que intento escapar-me m’hi fiquen de nou. Allà és on soc jo, a la cel·la de càstig. Quan estic a punt d’aconseguir-ho, vaig allà. Però amb ganes de tornar a jugar i d’enfrontar-me a aquesta situació"

6.- La resposta de l’afició

"El pal gros l’hem rebut tots i ens ho podem recriminar tot a tots, però aquest diumenge és el final de la temporada al nostre estadi. Aquestes derrotes couen molt, i més en clubs com aquest"

7.- El missatge

“És una oportunitat per ajudar l’equip i intentar aixecar-lo. I, sobretot, mostrar-se d’una manera diferent de la que esperen els nostres enemics, que esperen que ens peguem els uns amb els altres”.

8.- La Feria d’Abril de Rakitic

“Ha volgut parlar amb mi. Hem comentat la situació. És un professional increïble, d’altíssim nivell. M’ha dit: 'Me’n vaig anar a Sevilla a estar amb la meva família, amb la meva dona, amb les meves filles. I em van fer una foto'. Però ell no és en una cel·la de càstig, ha de sortir, estar i, sobretot, assumir la situació"

9.- L’operació de Luis Suárez

Notícies relacionades

"No soc metge. Estava jugant minvat des de fa temps. Si està lesionat i s’ha d’operar, doncs s’haurà d’operar. ¿Què més puc dir?"

10.- ¿El futur de Coutinho? 

"No ens precipitem, queda un titulo molt important. Hem arribat a maig amb opcions de triplet. Vam caure aparatosament i ens queda el doblet, i ha d’ajudar"