ACTUALITAT BLAUGRANA

Luis Suárez estarà entre 4 i 6 setmanes de baixa després de ser operat del genoll dret

El davanter uruguaià, sotmès amb èxit a una artroscòpia al menisc, es perdrà la final de Copa davant del València del 25 de maig

marcosl48059038 soccer football   champions league semi final second leg   l190507235815

marcosl48059038 soccer football champions league semi final second leg l190507235815 / CARL RECINE

3
Es llegeix en minuts
Albert Guasch

Encara en període de commoció i reflexió després de la catàstrofed’Anfield, amb tots els responsables directius del FC Barcelona en mode de silenci, el departament de comunicació del club va revelar una mala notícia per agreujar el pessimisme latent. Luis Suárez necessitava ser operat d’una lesió del menisc intern del genoll dret a la clínica Quirón.

El doctor Xavier Cugat va sotmetre la passada matinada al davanter uruguaià a una artroscòpia sota la supervisió dels serveis mèdics del club. El període de baixa, segons ha informat el club aquest divendres al matí, serà de quatre a sis setmanes, per la qual cosa diu adeu a la temporada. Això inclou els dos partits de Lliga restants i la final de Copa davant del València a Sevilla, el 25 de maig.

El seu únic substitut natural és Boateng, que encara ha de demostrar què fa vestint de blaugrana, davant de la qual cosa és probable que el qüestionat Ernesto Valverde recuperiMessi com a fals davanter o improvisi algun altre jugador per a aquest lloc de gol a la final.

Llest per a la Copa Amèrica

Passar ara per la sala d’operacions podria permetre-li a Suárez arribar a temps per a l’inici de laCopa Amèrica, que es disputarà al Brasil a partir del 14 de juny i fins al 7 de juliol. Dependrà de la seva evolució. L’operació, segons el club, ha sigut un èxit, però falta veure si seran les quatre o sis les setmanes per determinar la seva participació amb la selecció del seu país en una competició en la qual hi haurà els seus companys Messi, Coutinho i Vidal.

Existeix la sospita que la Copa Amèrica pot haver sigut un factor decisiu a l’hora de decidir el moment de la intervenció quirúrgica. Si el Barça hagués arribat la final de la Champions, si no hagués caigut amb estrèpit davant del Liverpool, possiblement el jugador hauria aguantat el dolor.

En qualsevol cas, les molèsties al genoll han sigut una constant aquesta temporada. Ho va dir a Liverpool en roda de premsa abans del partit maleït d’Anfield. “Vaig patir molt al principi amb el genoll però vaig treballar per arribar al màxim a final de temporada i arribo bé gràcies al cos mèdic del Barça”, va dir.

Es tracta de la setena lesió en l’articulació de Suárez des que juga al Barça, tot i que la majoria de curta repercussió. L’única que el va obligar a un llarg repòs es va produir la temporada 2013-2014, quan va estar poc més d’un mes de baixa.

Recerca d’un substitut

Definitivament, aquesta operació de Suárez força la direcció esportiva del club a accelerar la recerca d’un substitut de cara a la campanya vinent. L’uruguaià té 32 anys, el seu rendiment ha sigut espectacular, malgrat una arrencada de campanya dubtosa, i ha acabat fent 29 gols en 49 partits. Però el seu cos ja no és el d’abans, malgrat que, tret de la desfeta d’Anfield, ha ofert sobrades mostres d’esforç i compromís.

Notícies relacionades

Suárez, l’amic íntim de Leo Messi, va dir que en una ocasió que entendria que el club comencés a buscar-li un nou que li donés descans, però la seva actitud sempre ha sigut jugar el màxim de minuts. De fet, és un tema amb què s’ha mostrat incòmode. “Un és conscient de l’edat que té. Hem de ser al nivell de l’exigència que requereix el Barça i hem de saber conviure amb la crítica i l’elogi”, va dir com a advertència sobre els candidats.

Han sonat Luka Jovic, de l’Eintracht de Frankfurt; Marcus Rashford, del United , i Nicolás Pépé, del Lilla, a partd’Antoine Griezmann, que podria jugar en aquesta posició en cas que es volgués reactivar una operació complexa emocionalment després de la insolència de la temporada anterior. El diari ‘Le Parisien’ dona per fet en la seva edició d’avui que els contactes entre el club i el jugador s’han reprès.