LA LLIGA DE CAMPIONS FEMENINA

Reaccions després de la gesta del Barça: «És un dia inoblidable"

El vestidor blaugrana celebra l'èxit europeu i remarca el creixement d'una secció després de «molts anys de treball»

rpaniagua47935544 barcelona   28 04 2019   deportes   lieke martens provoca co190428192907

rpaniagua47935544 barcelona 28 04 2019 deportes lieke martens provoca co190428192907 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

La decepció blaugrana de la Lliga, que si no hi ha cap sorpresa apunta cap a l’Atlètic de Madrid, ha quedat totalment compensada amb el camí fantàstic de l’equip a la Champions. Faltava fer un pas més per fer història i es va aconseguir davant el Bayern.Bayern La imatge final amb totes les jugadores saludant eufòriques el públic va ser el millor reflex d’un èxit que es pot completar el18 de maiga la final contra el poderósLió, campió de les tres últimes edicions. 

“És un dia molt bonic per a tothom, especialment per a les jugadores. És unreconeixement a molts anys de treball. Algunes van començar a jugar fa 14 anys. Les coses han canviat molt des d’aquell dia, va reflexionar el tècnicLluís Cortés, que el gener va substituirFran Sánchez. 

¿Per què no hem de guanyar la final?”

“Si som aquí és perquè el club va fer unaaposta molt fortaal seu dia. La secció està creixent, estem construint el projecte que ens porti a ser unareferència del futbol femeníeuropeu”, va afegir el preparador, disposat a continuar engrandint la llegenda. “Hem fet història. Ara som a la final. ¿Per què no l’hem de guanyar?”.

Lluís Cortés dona instruccions a les seves jugadores en el partit davant del Bayern / JORDI COTRINA

Cortés va recordar el seupassat, els partits en camps amb poquíssim públic” com els que es veuen cada cap de setmana a la Lliga espanyola. “Si som aquí és gràcies al treball de tota la gent que va ser aquí al seu dia”, va reivindicar el tècnic. Al Mini no hi va faltar el recolzament d’Ernesto Valverde,que unes hores abans havia celebrat el títol de Lliga. També hi va ser presentAleñá, mentre altres jugadors, comLuis Suárez, Ter Stegen, Busquets i Sergi Robertovan felicitar les noies a través de les xarxes socials. 

"Som unes privilegiades"

Notícies relacionades

Les més felices eren les jugadores, que van saber resistir les escomeses del Bayern. “Sabíem que seriamés difícilque a l’anada. Hem sabut patir. Encara no som conscients què bo que és això per al futbol femení espanyol. Hem aconseguit que la gent s’adoni que som aquí”, va proclamarPaños, que va sumar el setè partit sense encaixar cap gol a Europa. “He vist que la pilota em passava per sobre i l’he aconseguit treure. S’han d’aprofitar aquests moments”, va explicar sobre la sevamagistral aturadaen un cop de cap.

Les mans de Paños i la serenitat deMarionaen el penal van catapultar el Barça. “He acceptat la responsabilitat amb ganes i il·lusió. És undia inoblidableper a tots els culers. Hem dedisfrutarperquè no sabem si es repetirà. Som unes privilegiades”, va comentar la golejadora. “Fa 17 anys que jugo i és un moment únic. Soc molt feliç”,va concloure Alexia Putellas.