LA SEMINIFINAL EUROPEA

El Barça doblega el Bayern i jugarà la final de la Champions femenina per primera vegada en la seva història

Un gol de penal de Mariona catapulta les blaugranes en un intens duel contra el Bayern

zentauroepp47935332 barcelona 28 04 2019 deportes el equipo femenino de f 190428181609 / JORDI COTRINA

zentauroepp47935332 barcelona   28 04 2019   deportes   el equipo femenino de f 190428181609
zentauroepp47935468 barcelona   28 04 2019   deportes   el equipo femenino de f 190428181700

/

4
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

El doblet europeu del futbol blaugrana és possible. Si bé l’equip d’Ernesto Valverde  iniciarà dimecres la seva lluita per arribar a la final de la Champions, el conjunt femení ja ha superat aquest esglaó per primera vegada en la seva història. El Barça va doblegar de nou el Bayern al Mini (1-0) i buscarà el títol el 18 de maig a Budapest davant de l’Olympique de Lió, que va deixar fora al Chelsea. A la capital hongaresa es culminarà el somni d’un grup admirable que va disfrutar aquest diumenge d’una jornada històrica amb 12.764 espectadors, la més bona entrada de l’estadi blaugrana en un partit femení.

La fascinant trajectòria de les noies de Lluís Cortés va viure un episodi més en un intens partit que va servir per confirmar un auge evident. Va començar la setmana amb el rècord d’assistència a Catalunya en un partit entre dones (20.615 persones van anar a l’Espanyol - Atlètic de Cornellà) i va acabar amb l’èxit del Barça femení.

El dia més gran

Set anys després d’estrenar-se en la màxima competició europea, l’equip blaugrana lluitarà pel títol. Es va quedar a les portes el 2017 al caure en les semifinals davant delPSG i ara viurà el dia més gran en una de final que premia una plantilla tenaçil·lusionada i ambiciosa.

Mariona Caldentey transforma el penal que va donar el triomf al Barça / REUTERS

No va ser fàcil arribar a la gran cita de Budapest. És cert que el Barça va guanyar els dos partits de la semifinal, però el Bayern va ser un rival duríssim. Els dos partits van acabar amb triomf per la mínima de les culers, però les germàniques van merèixer alguna cosa més. A Munic la victòria va arribar amb un gol deHamraoui, la centrecampista que es perdrà la final al ser expulsada aquest diumenge. La seva imatge, estesa a la gespa entre llàgrimes mentre se celebrava la classificació, va ser l’única pena en una matinal perfecta.

Rècord d’assistència

L’amenaça de pluja no era la millor notícia per aconseguir el ple en un partit en el qual s’havien esgotat les 13.205 entrades per la via ràpida. Tot i que en els primers minuts la imatge de l’estadi no era la desitjada, poc a poc es van anar cobrint els buits fins a arribar els 12.764 espectadors, nou rècord blaugrana en un partit femení, superant els 12.178 del duel de quarts contra el Lió de l’any passat.

Hamraoui va acabar desolada: va veure la vermella i no jugarà la final del 18 de maig. És una baixa molt important

Van prendre una bona decisió els que van acudir al Mini. El partit va ser intens, emocionant i atractiu. D’aquests que generen afició i conviden a tornar-hi. EL Bayern va començar millor i Skorvankova va protagonitzar el primer xut a porteria (m. 7). Mapi León, fantàstica durant tot el partit, es va multiplicar en defensa per tapar buits. La central aragonesa va ser clau davant de la pressió d’un Bayern que va acariciar el 0-1 en un míssil de Leupolz que es va estavellar altravesser (m. 31).

El Barça va reaccionar en el tram final del primer temps amb bones accionsde Hamraoui  Torrejón, que va buscar el gol amb un xut que va sortir fora per poc (m. 43). El premi a aquest esforç va arribar amb el penal provocat per Martens, l’estrella holandesa que va arribar el 2017 i simbolitza com ningú aquesta ascensió del futbol femení blaugrana. Mariona Caldentey el va transformar i va encarrilar l’eliminatòria just abans del descans.

Parada miraculosa

Notícies relacionades

No es va rendir el poderós Bayern, que mai es va ensorrar. Dabritz, talentosa esquerrana que va generar molt perill, va errar una claríssima ocasió (m. 51) i Torrejón va desviar una rematada que apuntava a l’empat (m. 53). El guió es va complicar encara més amb l’expulsió deHamraoui, una peça clau a la medul·lar pel seu tremend desplegament físic. No serà a la final i tocarà reinventar-se.

Amb una menys i davant d’un rival desencadenat, el Barça va saber patir, la portera Paños va posar una mà miraculosa en un cop de cap de Skorvankova (m. 72) i res va poder frenar les noies blaugrana. Andressa Alves, en el temps afegit, va estar a punt d’ampliar l’avantatge en un contraatac, però l’1-0 era més que suficient. El Barça està a la final de Budapest i espera elLió, el seu botxí del curs passat i campió el 2011, 2012, 2016, 2017 i 2018. 

FC Barcelona, 1; Bayern de Munic, 0

<strong>FC BARCELONA</strong>: Paños (9); Pereira (6), Torrejón (7), María León (9), Leila Ouahabi (7); Hamraoui (8), Losada (7), Putellas (7); Martens (8), Mariona Caldentey (8), Duggan (6). Entrenador: Lluís Cortés (7). Canvis: Oshoala (6) per Duggan (m. 71), Andressa Alves (s.q.) per Caldentey (m. 83); Aitana Bonmatí (s.q.) per Martens (m. 87).