ANÀLISI TÀCTICA

Les claus tàctiques del Barça-United: El 'lladre' Leo

L'astre argentí va robar les dues pilotes que després va acabar transformant en els dos primers gols del Barça

marcosl47785699 barcelona  16 04 2018   deportes                 messi  supe190417090041

marcosl47785699 barcelona 16 04 2018 deportes messi supe190417090041 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Marcos López

1.- Deu minuts inicials caòtics del Barça

El Barça no va entrar al partit, estava atordit, incapaç de detectar els veloços Rashford i Martial, sotmès a uns 10 minuts asfixiants. Ni tenia la pilota. Ni tenia el control. A través de Pogba, el United va trobar l’esquena dels centrals Piqué i Lenglet. Als 37 segons, Rashford va topar amb el travesser de Ter Stegen. Després McTominay va burxar a la ferida blaugrana.

Llavors, davant d’aquesta pressió del United, va emergir Ter Stegen per superar aquesta pressió amb les seves passades llargues. Després, és clar, va arribar Messi.

Messi connecta el xut que va suposar l’1-0 del Barça al United. / JORDI COTRINA

2.- El ‘lateral’ Messi pressiona i defineix

Va arribar Leo per disfressar-se d’una versió que no se li coneixia fins ara. No només va marcar els dos gols del Barça, sinó que va ser-hi al germen dels mateixos. I no amb la passada, una cosa tradicional. Va acudir a l’armari per buscar una disfressa que no se li havia vist abans.

Era la disfressa de lladre. Dues pilotes en què el lateral Messi va pressionar amb una sorprenent ferocitat defensiva per assistir la pilota al Messi davanter. Tot en un. No s’havia arribat a la mitja hora i el robatori va entrar al seu catàleg infinit.

De Gea, abatut després d’encaixar el 2-0 de Messi. / reuters / SERGIO PÉREZ

3.- De Gea, el porter sense mans

Notícies relacionades

Fets els robatoris previs van arribar les rematades posteriors. En el primer, la plàstica estirada de De Gea, el porter de la selecció espanyola, no va tenir cap recompensa perquè el xut corbat de Messi s’anava allunyant de les seves mans. És una jugada que fa anys que fa Messi, però ningú el descodifica.

En la segona rematada, aquest amb la dreta, la pilota s’anava acostant a De Gea per a desgràcia seva. Llavors, va descobrir que no tenia mans. Un error que el perseguirà pels segles dels segles.